Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην διαδίδετε την προειδοποίηση για τον «ιό» BLACK MUSLIM IN THE WHITE HOUSE

Μην διαδίδετε την προειδοποίηση για τον «ιό» BLACK MUSLIM IN THE WHITE HOUSE

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα παραπλανητικό «επείγον» μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που, Ο tempora! o mores!,  δήθεν προειδοποιεί τους χρήστες για έναν ιό που θα τους φέρει ο ηλεκτρονικός τους ταχυδρόμος υπό μορφή μηνύματος με τίτλο BLACK MUSLIM IN THE WHITE HOUSE, θα ανάψει την περίφημη Ολυμπιακή δάδα και θα «κάψει» τα πάντα στον σκληρό τους δίσκο. Πρόκειται για γνωστό hoax, που διαδίδεται «σε νέα, βελτιωμένη έκδοση» από καιρού εις καιρόν.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα παραπλανητικό «επείγον» μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που,Ο tempora! o mores!, δήθεν προειδοποιεί τους χρήστες για έναν ιό που θα τους φέρει ο ηλεκτρονικός τους ταχυδρόμος υπό μορφή μηνύματος με τίτλο BLACK MUSLIM IN THE WHITE HOUSE. Εάν το ανοίξετε, γράφει η προειδοποίηση, θα ανάψει την περίφημη Ολυμπιακή δάδα και θα «κάψει» τα πάντα στον σκληρό τους δίσκο. Πρόκειται για γνωστό hoax, που διαδίδεται «σε νέα, βελτιωμένη έκδοση» από καιρού εις καιρόν.

Με όπλο την προειδοποίηση που είχε την ευγένεια να σας προωθήσει γνωστός και φίλος σας, λέγεται ότι επίδοξοι υποκλοπείς διευθύνσεων e-mail επιχειρούν να συλλέξουν διευθύνσεις προς πώληση στην μαύρη αγορά. Στην συνέχεια, θα πληρώσετε για την δήθεν ασφάλεια που σας προσέφεραν πλημμυρίζοντας την θυρίδα σας με ανεπίκλητα μηνύματα (δηλαδή, spam).

Αυτή είναι όμως μια μόνο υπόθεση, καθώς για να επιστραφεί η λίστα των διευθύνσεων e-mail εκεί από όπου ξεκίνησε θα πρέπει να υπάρχει κάπου η επίμαχη διεύθυνση του αρχικού αποστολέα (και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αποκαλυφτεί κάτι για τα στοιχεία του). Τα κίνητρα για την δημιουργία hoax παραμένουν αδιευκρίνιστοι (άβυσσος, η ψυχή του ανθρώπου).

H πρακτική είναι γνωστή ως hoax και όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν λαμβάνετε τέτοια «επείγοντα» μηνύματα είναι… τίποτα, δηλαδή τουλάχιστον να μην υπακούετε στην ύποπτη προτροπή.

Δείτε επίσης: Virus Hoax (Sophos antivirus)

Το πιο απλό είναι να βασιστείτε στην δύναμη της ελεύθερης αναζήτησης στο Διαδίκτυο: Στο http://www.hoax-slayer.com/black-in-white-house-virus-hoax.shtml μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του συγκεκριμένου hoax. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ιδιοίς όμμασι ότι το ίδιο μήνυμα (με μια παραλλαγή στην ονομασία, χωρίς την λέξη Muslim) κυκλοφορεί επί χρόνια στο Διαδίκτυο. Απλά τώρα, το ενδιαφέρον εκτινάχτηκε στα ύψη, όπως και οι αναζητήσεις για τα διάσημα πλέον λόγια της Μαντόνα, η οποία προκάλεσε σάλο, όταν, αστειευόμενη όπως είπε, αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα «μαύρο μουσουλμάνο».

Παρεμπιπτόντως, συνήθως αυτά τα μηνύματα έχουν κάτι μάλλον αστείο, το οποίο δεν παρατηρήσατε από την αρχή, φοβούμενοι ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Στην προκειμένη περίπτωση, το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες που θα λάβουν το μήνυμα, όχι μόνο να μην το ανοίξουν, να μην το προωθήσουν, να μην κάνουν κλικ σε λινκ και άλλες λογικές ενέργειες. Αν το δουν στο γραμματοκιβώτιό τους, τους προτρέπει να κλείσουν τον υπολογιστή τους (και να τρέξουν να σωθούν:-)!

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024