Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι μπορεί να σας συμβεί (ή πάλι, όχι) εάν χρησιμοποιείτε μη αυθεντικά toner HP

Τι μπορεί να σας συμβεί (ή πάλι, όχι) εάν χρησιμοποιείτε μη αυθεντικά toner HP

H Hewlett Packard χρηματοδότησε μια έρευνα από ανεξάρτητη εταιρεία για να τεκμηριώσει ότι οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη από την χρήση φθηνότερων, «μη αυθεντικών», αν και συμβατών, αναλωσίμων για τους εκτυπωτές της, και ειδικότερα, τα cartridge toner σε μονόχρωμους και έγχρωμους LaserJet. Δείτε τι κατέγραψε έρευνα από 2.100 χρήστες σε επτά χώρες.

H Hewlett Packard χρηματοδότησε μια έρευνα από ανεξάρτητη εταιρεία για να τεκμηριώσει ότι οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη από την χρήση φθηνότερων, «μη αυθεντικών», αν και συμβατών, αναλωσίμων για τους εκτυπωτές της, και ειδικότερα, τα cartridge toner σε μονόχρωμους και έγχρωμους LaserJet. Δείτε τι κατέγραψε έρευνα από 2.100 χρήστες σε επτά χώρες.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα, κατά την κρίση μας, συμπεράσματα από την έρευνα αυτή που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας εάν ή όποτε επιλέγουμε μη αυθεντικά αναλώσιμα για τους Colour και Monochrome LaserJet της Hewlett Packard.

Σημειώστε πως τα συμπεράσματα αυτά, από μια χρηματοδοτούμενη από την κατασκευάστρια εταιρεία έρευνα, μπορεί ακόμα και να συνηγορήσουν στην αγορά μη αυθεντικών μελανιών. Εδώ, η HP θέλει να δείξει ότι υπάρχει ρίσκο -και αυτό δεν το αρνείται κανείς, κρίνοντας από την προσωπική του εμπειρία. Εμείς θα αποφασίσουμε εάν θα το πάρουμε για χάρη της πιο οικονομικής εκτύπωσης αλλά και απουσία άλλης επιλογής, αν για παράδειγμα το μη ποιοτικό αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό που παράγουν τα αυθεντικά μελάνια, μας ικανοποιεί.

  • Προβλήματα με το cartridge αντιμετώπισαν περισσότεροι (53%) ή περίπου οι μισοί (44%) από τους χρήστες έγχρωμων ή μονόχρωμων LaserJet.
  • Η πιθανότητα να παρουσιαστεί πρόβλημα εκτύπωσης διπλασιάζεται με την χρήση μη αυθεντικών toner cartridge.
  • Περίπου οι μισοί χαρακτηρίζουν μη ποιοτικό το αποτέλεσμα της εκτύπωσης (στους έγχρωμους, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και φτάνει το 51%, στους μονόχρωμους στο 42%).
  • Έχουν πρόβλημα, παρουσιάζουν διαρροή ή τελειώνουν πρόωρα τα μη αυθεντικά τόνερ σε μικρότερο ποσοστό χρηστών (20% για τα έγχρωμα και 17% στο μαύρο), διαπιστώνει η έρευνα
  • Ένας στους 10 έγχρωμους και ένας στους 20 μονόχρωμους LaserJet καταλήγει στο service, είτε για καθαρισμό, ή επισκευή

Μέχρι τώρα, φαίνεται να παίζει κανείς με τις πιθανότητες, ωστόσο ανησυχητικό είναι ότι:

  • 59% των χρηστών των Colour LaserJet και το 39% των μονόχρωμων LaserJet που αντιμετώπισαν πρόβλημα εκτύπωσης, τελικά στράφηκαν στην αγορά αυθεντικού για να διεκπεραιώσουν την δουλειά τους,
  • στην πλειονότητά τους ζητάνε εξωτερική τεχνική υποστήριξη (80% και 65%) και
  • περίπου ένας στους τέσσερις (22%) από τους χρήστες των έγχρωμων laser κατέληξε σε κατάστημα υπηρεσιών εκτύπωσης για να τυπώσει τα έγγραφά του.
  • Σημαντική απώλεια θεωρείται επίσης ότι περισσότεροι από 7 στους 10 χρήστες έμειναν για περισσότερες από 40 ώρες χωρίς εκτυπωτή, συνέπεια βλάβης στον εκτυπωτή από την χρήση μη αυθεντικών toner cartridge.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας στο PDF που ακολουθεί:

Στο άλλο τμήμα της αγοράς εκτυπωτών, των inkjet, που επίσης πλήττεται από την διάθεση συμβατών δοχείων με μελάνη, η Hewlett Packard εμφανίζεται έτοιμη να παλέψει πιο δυναμικά. Πρόσφατα, διέθεσε νέα σειρά εκτυπωτών που δέχονται νέα μελάνια, με το σύνθημα «Διπλάσιες εκτυπώσεις, στην ίδια τιμή», υποσχόμενη την ίδια ποιότητα. Εντούτοις, προϋπόθεση είναι ο χρήστης που επιδιώκει να μειώσει το κόστος της εκτύπωσης να αγοράσει νέο εκτυπωτή με το Deskjet Ink Advantage, αφού τα δοχεία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τα προηγούμενα μοντέλα. Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Άμεσα διαθέσιμοι στην ελληνική και κυπριακή αγορά είναι έξι νέοι εκτυπωτές inkjet της Hewlett Packard, με τους οποίους ο γνωστός κατασκευαστής επιχειρεί να πείσει οικιακούς χρήστες και μικρά γραφεία ότι δεν χρειάζεται να πάρουν το ρίσκο των συμβατών δοχείων μελάνης για να μειώσουν το κόστος της εκτύπωσης. Οι νέοι Deskjet Ink Advantage δέχονται μελάνια που τυπώνουν στην ίδια ποιότητα τον διπλάσιο αριθμό σελίδων στο ίδιο κόστος, σε σχέση με τους προγενέστερους Deskjet.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024