Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
5 tips για την βελτιστοποίηση της αυτονομίας smartphone

5 tips για την βελτιστοποίηση της αυτονομίας smartphone

O διαρκώς αυξανόμενος αριθμός app αποτελεί πρόκληση για τους χρήστες smartphone. Όταν επιχειρεί  κανείς να αξιοποιήσει πλήρως το smartphone για το οποίο κατέβαλλε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: συνήθως, η μπαταρία εξαντλείται πριν ο ήλιος δύσει. Δείτε μερικά tips που συγκεντρώσαμε από την εξαντλητική έρευνα που έκαναν τα εργαστήρια AV Comparatives με αφορμή την δοκιμή app για την ασφάλεια των δεδομένων των smartphone.

O διαρκώς αυξανόμενος αριθμός app αποτελεί πρόκληση για τους χρήστες smartphone. Όταν επιχειρεί κανείς να αξιοποιήσει πλήρως το smartphone για το οποίο κατέβαλλε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: συνήθως, η μπαταρία εξαντλείται πριν ο ήλιος δύσει.

Δείτε μερικά tips που συγκεντρώσαμε από την εξαντλητική έρευνα που έκαναν τα εργαστήρια AV Comparatives με αφορμή την δοκιμή app για την ασφάλεια των δεδομένων των smartphone.

Ένα από τα συμπεράσματα είναι ότι ακόμα και οι λιτοδίαιτοι επεξεργαστές δεν κατορθώνουν να μειώνουν την χρήση της μπαταρίας σημαντικά. GPS, email, Internet και ειδικά οι μεγάλες οθόνες -με διαφορές στις απαιτήσεις ανάλογα με την τεχνολογία τους- σημαίνουν αυξημένες απαιτήσεις σε ισχύ. Υπάρχουν τρόποι υπάρχουν για να αυξηθεί η αυτονομία: μειωμένη χρήση του τηλεφώνου, ηλιακός φορτιστής, εξωτερική μπαταρία ή υιοθέτηση κάποιων μέτρων:

  1. Ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης: Είναι θεμιτό να επιτρέπει κανείς την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης στον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου ή να την μειώνει χειροκίνητα για να εξοικονομεί ισχύ. Κάποια smartphone μειώνουν αυτομάτως την φωτεινότητα όταν η μπαταρία «πέφτει».
  2. Η απενεργοποίηση του GPS είναι επίσης ευεργετική. Όταν χρησιμοποιείται για την πλοήγηση ή την ενσωμάτωση πληροφορίας θέσης στις φωτογραφίες ο επεξεργαστής καταπονείται καθώς η θέση επαναπροσδιορίζεται συνεχώς. Επομένως, προτείνεται να ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει για το Wi-Fi και το Bluetooth, όπως και στις περισσότερες λειτουργίες ενός smartphone: όταν δεν απαιτείται η χρήση τους πρέπει να είναι στο off.
  3. Στο Android, app μπορεί να εκτελούνται στο παρασκήνιο, σε κάποιες περιπτώσεις για μεγάλες περιόδους, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιούνται. Με τον Task Manager προτείνεται να απενεργοποιούνται.
  4. O συγχρονισμός email και επαφών, το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα αντλούν τις ενημερώσεις από το Ίντερνετ. Κάποιες διεργασίες τους (σε Android μπορείτε να τις δείτε από τις Ρυθμίσεις/Εφαρμογές) μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να γίνεται ο συγχρονισμός λιγότερο συχνά ή κατ’απαίτηση, με ευεργετικά οφέλη για την αυτονομία της συσκευής. Η αυτονομία μπορεί να επεκταθεί κατά ένα τρίτο εάν ο συγχρονισμός των e-mail γίνεται ανά τέταρτο της ώρας αντί συνεχώς. To ίδιο ισχύει για τα status update στο Facebook, στο Skydrive, στο Google, στο Twitter κ.λπ. Κάθε Facebook update ενεργοποιεί την οθόνη και αναπαράγει έναν ήχο, τα οποία απαιτούν ισχύ.
  5. Η ίδια αντίληψη υπήρχε και για το λογισμικό ασφάλειας. Όταν μια εφαρμογή mobile security εκτελεί backup π.χ. μέσω Wi-Fi η χρήση της μπαταρίας αποδεικνύεται εξαιρετικά υψηλή. Κάποιες κάνουν backup μόνο όταν το smartphone είναι συνδεδεμένο στον φορτιστή, αναγνωρίζοντας την παράπλευρη απώλεια αλλά και τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Η μελέτη του AV Comparatives που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2012 έδειξε ότι οι τελευταίες εκδόσεις των αντι-ιικών εφαρμογών, υπό συνθήκες, κοστίζει περίπου 30 λεπτά αυτονομίας την ημέρα. Όταν όμως αυτά τα security app βασίζονται στο cloud για την ανίχνευση malware η επίδρασή τους είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνα που κατεβάζουν update μια φορά την ημέρα.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024