Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα Windows 8

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα Windows 8

Η Microsoft προφανώς αναγνωρίζοντας το πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες σε κάθε αλλαγή του περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται, ξεκινάει την διάθεση των Windows 8 με εκτενείς οδηγούς υποστήριξης. Δείτε που θα βρείτε τι.

Η Microsoft προφανώς αναγνωρίζοντας το πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες σε κάθε αλλαγή του περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται, ξεκινάει την διάθεση των Windows 8 με εκτενείς οδηγούς υποστήριξης. Δείτε που θα βρείτε τι.

Αρχικά θα χρειαστείτε οδηγίες για να δείτε εάν ο υπολογιστής σας σηκώνει τα Windows 8, εάν σας λείπουν driver για εξαρτήματα και περιφερειακά, εάν θα πρέπει επιλέξετε 32μπιτη ή την 64μπιτη έκδοση. Μετά, κάποιοι θα αναζητήσετε το περιβάλλον εργασίας στην ελληνική γλώσσα και φυσικά το ελληνικό πληκτρολόγιο ή άλλα πακέτα γλωσσών.

Κι όλα αυτά, αφού προηγουμένως έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματός σας με 30 ευρώ ή, ακόμα καλύτερα, αν θέλετε να αξιοποιήσετε την προσφορά για αναβάθμιση με 15 ευρώ εάν αγοράσατε μέσα στο καλοκαίρι καινούργιο μηχάνημα.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε ότι τα Windows 8 θα τρέχουν σε έναν υπολογιστή με τα εξής:

  • Επεξεργαστή 1 GHz ή ταχύτερο
  • Μνήμη 1 GB RAM (32-bit) ή 2 GB RAM (για την έκδοση 64-bit)
  • 16 GB ελεύθερα στο σκληρό δίσκο (32-bit) ή 20 GB (64-bit)
  • Γραφικά με υποστήριξη DirectX 9 με WDDM 1.0 ή νεότερο οδηγό
  • Οθόνη με υποστηριζόμενη ελάχιστη ανάλυση 1024 x 768 pixel

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιπρόσθετες απαιτήσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν κάποιες δυνατότητες των Windows 8. Για να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο Snap («κούμπωμα εφαρμογών»), θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με ανάλυση τουλάχιστον 1366×768 ή μεγαλύτερη. Εάν τρέξετε εφαρμογές με στυλ Metro, με μικρότερη ανάλυση θα πάρετε μήνυμα λάθους. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες αφής, θα πρέπει να έχετε υπολογιστή με οθόνη αφής, tablet ή notebook με υποστήριξη multitouch. Τα Windows 8 υποστηρίζουν έως και πέντε σημεία επαφής ταυτόχρονας, οπότε εάν το σύστημά σας δεν έχει ισοδύναμες δυνατότητες, δεν θα μπορείτε να πληκτρολογήσετε με το εικονικό πληκτρολόγιο επί της οθόνης ή να χρησιμοποιήσετε άλλα σημεία επαφής για τον έλεγχο του συστήματος. Δείτε τι παραπάνω έχουν οι υπολογιστές με Windows 8.

Φυσικά, θα χρειαστείτε σύνδεση στο Διαδίκτυο για να δοκιμάσετε το Windows Store, να κατεβάσετε και να εγκαθιστάτε εφαρμογές και για να πάρετε ρυθμίσεις και αρχεία από ένα PC με Windows 8 σε ένα άλλο.

Στο tech.in.gr έχουμε γράψει σχετικά και σας προτείνουμε να διαβάσετε παρακάτω:

  1. Αναβάθμιση στα Windows 8 online, χωρίς «κλειδί»
  2. Πόσο κοστίζει η αναβάθμιση στα Windows 8 στην Ελλάδα

  3. Κάντε άσκηση ετοιμότητας για την Αναβάθμιση στα Windows 8
  4. Εάν έχετε κάποια διανομή Linux στο σύστημά σας, ίσως σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε για το θέμα του Secure Boot, που δημιουργεί προβλήματα στο dual boot.
  5. Εγκατάσταση των Windows 8 με 11 κλικ, υπόσχεται η Microsoft

Η Microsoft έχει γράψει έναν οδηγό για τον τρόπο που εκτελούνται συνηθισμένες εργασίες στις προηγούμενες εκδόσεις. Εκεί θα βρείτε πως θα κάνετε Αναζήτηση, πώς θα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και άλλα, αν και θα το βρείτε κουραστικό να επιχειρήσετε να τα μάθετε όλα μονομιάς. Πάντως, αρκεί να γνωρίζετε ότι http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/settings-search-shutdown-basics#1TC=t1 μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα και να ανατρέχετε εκεί όποτε το χρειάζεστε.

Αφού τα εγκαταστήσετε, θα αρχίσετε να εκτιμάτε τις αρετές τους, τουλάχιστες αυτές που μας έχει υποσχεθεί από καιρό η ομάδα σχεδίασης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024