Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με ποιους τρόπους μπορείτε να βρείτε app στο Google Play Store

Με ποιους τρόπους μπορείτε να βρείτε app στο Google Play Store

Ένα από τα ατού των νέων λειτουργικών συστημάτων θεωρείται το γεγονός ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορείς να κάνεις πάμπολλα πράγματα για να αξιοποιήσεις την συσκευή σου, είτε πρόκειται για ταμπλέτα, είτε για smartphone με Android, iOS, Windows Phone, είτε για ολόκληρο υπολογιστή με Windows 8. Πως όμως βρίσκεις app;

Ένα από τα ατού των νέων λειτουργικών συστημάτων θεωρείται το γεγονός ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορείς να κάνεις πάμπολλα πράγματα για να αξιοποιήσεις την συσκευή σου, είτε πρόκειται για ταμπλέτα, είτε για smartphone με Android, iOS, Windows Phone, είτε για ολόκληρο υπολογιστή με Windows 8.

Η δύναμη ανήκει στα λεγόμενα app, ή στις μικροεφαρμογές αν προτιμάτε τα ελληνικά. Άλλα αναλαμβάνουν την μετατροπή μονάδων μέτρησης, άλλα κάνουν την συσκευή φακό, άλλα ακούνε το τραγούδι και ανακαλύπτουν ποιο είναι, άλλα βάζουν ένα χαριτωμένο σκύλο να επαναλαμβάνει ό,τι του λέει το παιδί σας στο τάμπλετ, ενώ εσείς βλέπετε επιτέλους ειδήσεις στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης.

Οι τρόποι που έχει κανείς για να εντοπίσει app που τον ενδιαφέρουν είναι πολλοί, δεν είναι όμως αποτελεσματικοί. Αν περιοριστούμε στον καθιερωμένο τρόπο αναζήτησης μόνο σε περιβάλλον Android που παραμένει το δημοφιλέστερο, ο χρήστης μπορεί να ρίξει μια ματιά στις κατηγορίες app. Η διαδικασία είναι μάλλον κουραστική, αφού πρέπει να διαβάζεις (στα αγγλικά) μια-μια τις περιγραφές για κάθε app, για να καταλάβεις εάν σε αφορά, μετά τα review για να καταλάβεις εάν είναι αρκετά καλό.

Δείτε τις κατηγορίες
Games: Arcade & Action, Brain & Puzzle, Cards & Casino, Casual, Live Wallpaper,Racing, Sports Games,Widgets ή
Applications: Books & Reference›, Business, Comics, Communication, Education, Entertainment, Finance, Health & Fitness, Libraries & Demo, Lifestyle, Live Wallpaper, Media & Video, Medical, Music & Audio, News & Magazines, Personalization, Photography, Productivity, Shopping, Social,Sports,Tools, Transportation, Travel & Local, Weather, Widgets

Ένας άλλος τρόπος να βρεις app που σε ενδιαφέρουν είναι να κοιτάξεις τα λεγόμενα Featured, δηλαδή τις προβεβλημένες επιλογές από το προσωπικό του κάθε καταστήματος εφαρμογών (Staff Picks).

Άλλος τρόπος είναι τα Trending Apps, δηλαδή ποια app έχουν την τάση να ανέλθουν στην κατάταξη με τα δημοφιλέστερα. Υπάρχουν επίσης τα Best Selling Games.

App ειδικά για tablet επιτέλους ομαδοποιούνται ξεχωριστά.

Κάθε φορά που κατεβάζετε app θα πρέπει να εξετάσετε την συμβατότητά του με την συσκευή σας.

Εάν για παράδειγμα θέλετε να τρέξετε σε ένα tablet ένα app που σχεδιάστηκε για smartphone τότε είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι η εμπειρία δεν είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε ταμπλέτα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να εξετάσετε την συμβατότητα με το κινητό ή το τάμπλετ σας χωρίς να το έχετε καν μαζί σας. Μπείτε στο play.google.com/store από τον υπολογιστή σας, εγγραφείτε ή συνδεθείτε με τον κύριο λογαριασμό Google που χρησιμοποιείτε και στην φορητή συσκευή σας, επιλέξτε app (στο PC είναι πολύ πιο εύκολο), δείτε τι αναφέρεται για την συμβατότητα και επιλέξτε install. Όταν βρεθείτε online με το smartphone και το tablet, θα δείτε την σχετική ενημέρωση να σας περιμένει (μην συνδέεστε μέσω 3G κινητής τηλεφωνίας για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές, βρείτε Wi-Fi).

Άλλες επιλογές είναι:

All Top New Free Apps

Όλες αυτές οι επιλογές είναι ίδιες για όλους τους χρήστες. Όταν επιλέξετε να δείτε ένα app, τότε οι προτάσεις αρχίζουν να έρχονται στα μέτρα σας, και πάλι όμως βλέπετε ότι βλέπουν οι άλλοι (αν και οι προτάσεις διαμορφώνονται δυναμικά).

Άλλες κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή app χαράζονται μέσα στην σελίδα του app που έχετε επιλέξει να δείτε:

Περισσότερα app από τον ίδιο προγραμματιστή (More from developer), ποια άλλα app είδαν άλλοι που κοίταζαν αυτό το app που βλέπετε κι εσείς (Users who viewed this also viewed), καθώς και τι εγκατέστησαν άλλοι χρήστες που εγκατέστησαν το app που βλέπετε (Users who installed this also installed). Συνήθως όμως αυτές οι προτάσεις δεν εντάσσονται καν στην ίδια κατηγορία app στην οποία βρίσκεστε, επομένως, δεν πρόκειται για εναλλακτικές λύσεις, ούτε καν για συμπληρωματικές.

Η ελεύθερη αναζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει από το κατάστημα του Google, όμως δεν λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς. Δεν φαίνεται να ψάχνει καν στις περιγραφές ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά των app και δεν είναι προφανής για να είναι δικαιολογημένη η σχέση με τα κριτήρια αναζήτησης στα αποτελέσματα. Ψάξτε για παράδειγμα για Greek app, σε μια λίστα ταξινομημένη με βάση την δημοτικότητα των app, ή μια λίστα ταξινομημένη με βάση την σχετικότητα με τα κριτήρια.

App που προτείνουν app

Τέλος, εκτός από αυτούς τους τρόπους κάποιοι developer σκέφτηκαν ότι μπορούν να φτιάξουν ένα app που να προτείνει app, άλλοι να φτιάξουν ένα app που θα προτείνει αυτομάτως app μαντεύοντας τι σας ενδιαφέρει μαθαίνοντας τις συνήθειές σας από την χρήση του tablet ή του smartphone.

  • Δείτε για παράδειγμα το Hooked, το οποίο προτείνει παιχνίδια. Για να το κάνει ζητάει άδεια για να βλέπει την γεωγραφική θέση του χρήστη και να διαβάζει τα αρχεία καταγραφής ενεργειών (log data). Άλλες εφαρμογές που προτείνουν app είναι το Best App Finder, το AppGenius: Discover Great Apps, το Bubiloop App Recommender με καθημερινές προτάσεις και άλλα.
  • Τον Φεβρουάριο του 2012 η Apple είχε εξαγοράσει την Chomp, μια μηχανή αναζήτησης app, που πρότεινε app με βάση τα αστέρια που έχουν αποδοθεί και άλλα προσωπικά κριτήρια.
  • Το AppAware περιγράφεται ως το καλύτερο εναλλακτικό κατάστημα app και μεταξύ άλλων υπόσχεται να βρει τα καλύτερα Android app και παιχνίδια ανά χώρα
  • To AppBrain.com έχει γίνει γνωστό ως μηχανή αναζήτησης app, λείπει όμως η Ελλάδα από την λίστα των app που διαμορφώνεται με βάση τις επιλογές ανά χώρα (Most Used In…). Στο AppBrain.com μπορείτε να δείτε εναλλακτικές ομαδοποιήσεις, όπως τα app που μειώθηκε η τιμή τους, τα app που μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα SD, τα app που ανήλθαν στην κορυφή από τους νεότερους χρήστες, από τους γηραιότερους, από άνδρες, από γυναίκες κ.λπ.).

Μπορείτε αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας προτάσεις app, υποβάλλοντας σχόλιο.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024