Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά, υπάρχει πλήκτρο Start στα Windows 8

Τελικά, υπάρχει πλήκτρο Start στα Windows 8

Μια από τις πολυσυζητημένες ενοχλήσεις στα Windows 8 είναι η απουσία του οικείου πλήκτρου «έναρξη» ή Start στην κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας. Κι όμως, αν δουλεύετε τα Windows 8 με mouse, τότε στο ίδιο σημείο σας περιμένει μια έκπληξη, αρκεί να ξέρετε ποιο πλήκτρο να πατήσετε.

Μια από τις πολυσυζητημένες ενοχλήσεις στα Windows 8 είναι η απουσία του οικείου πλήκτρου «έναρξη» ή Start στην κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας. Κι όμως, αν δουλεύετε τα Windows 8 με mouse, τότε στο ίδιο σημείο σας περιμένει μια έκπληξη, αρκεί να ξέρετε ποιο πλήκτρο να πατήσετε. Δεν είναι καν δύσκολο: το αριστερό κλικ θα ήταν μάλλον ανόητο να το επιλέξετε (και ακόμα περισσότερο εάν λειτουργούσε έτσι), οπότε δεν έχετε και πολλές επιλογές, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ.

Με δεξί κλικ του mouse στην θέση όπου κάποτε βρισκόταν το πλήκτρο Start εμφανίζονται πολλές από τις επιλογές που βρίσκαμε στο μενού του Start, όπως τα παρακάτω:

Programs and Features
Commant Prompt
Control Panel
File Explorer
Search
Run
Power Options
Device Manager
Disk Management
Computer Management
System
Mobility Center
Task Manager και άλλα, που μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

Το πρόβλημα για τον γρήγορο εντοπισμό των στοιχειωδών αυτών λειτουργιών συνεχίζει να υπάρχει όταν δεν έχετε mouse. Για να κάνετε δεξί κλικ στην οθόνη αφής με το δάχτυλο χρειάζεται προπόνηση και θυμηθείτε: κρατήστε παρατεταμένα το δάχτυλό σας πάνω στο σημείο που θέλετε να κάνετε δεξί κλικ και όταν δείτε ότι κάτι συμβαίνει, κάντε ένα απότομο πέταγμα του δαχτύλου. Πάμε πάλι…

Εάν πρέπει κανείς να καταλογίσει κάτι στους μηχανικούς της Microsoft (ή στον αποχωρούντα Σινόφσκι τον ίδιο;) είναι ότι τα Windows 8 κάνουν πολλά, αλλά είναι δύσκολο να υποψιαστείς ότι τα κάνουν. Έχουν πολλά κρυμμένα features (για bug δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να μιλάμε). Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιεί κανείς, τόσο ανακαλύπτει τι μπορεί να γίνει και τι όχι.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024