Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλειδαμπαρώστε τον Λογαριασμό σας στο Google

Κλειδαμπαρώστε τον Λογαριασμό σας στο Google

H Google σας δίνει την δυνατότητα να διπλοκλειδώσετε τον λογαριασμό σας, απαιτώντας από τον επίδοξο εισβολέα έναν επιπλέον κωδικό, ο οποίος δημιουργείται και αποστέλλεται από την Google ή παράγεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Η Google ονομάζει την μέθοδο «επαλήθευση σε δύο βήματα».

H Google σας δίνει την δυνατότητα να διπλοκλειδώσετε τον λογαριασμό σας, απαιτώντας (από τον επίδοξο εισβολέα) έναν δεύτερο κωδικό που αποστέλλεται στον χρήστη από την υπηρεσία ή παράγεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Η Google ονομάζει την μέθοδο «επαλήθευση σε δύο βήματα». Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε δύο κλειδιά, ένα σταθερό που θα πρέπει να θυμάστε όπως πάντα και ένα που θα παράγεται δυναμικά. Μέχρι να υιοθετηθούν τα φυσικά κλειδιά που θα μας απαλλάξουν από τα password, θα πρέπει να αρκεστείτε στην παραδοσιακή μέθοδο.

Αφού μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google, επισκεφτείτε την σελίδα με τις ρυθμίσεις για το λεγόμενο 2-step verification (κάντε κλικ στον σύνδεσμο, εισάγετε τα στοιχεία σας και θα παραπεμφθείτε στην σελίδα της επαλήθευσης σε δύο βήματα). Εκεί θα δείτε πώς θα κλειδώσετε τον λογαριασμό τους όχι με έναν κωδικό, αλλά δύο. Ο πρώτος είναι το παραδοσιακό password και ο δεύτερος ένα κωδικός που παράγεται δυναμικά και αποστέλλεται μέσω μηνύματος κειμένου, με τηλεφωνική κλήση ή το mobile app της Google, που ονομάζεται Google Authenticator (αναζητήστε το από το εκάστοτε store του smartphone σας).


Καθώς συνηθίζουμε να μπαίνουμε στον λογαριασμό μας από τον ίδιο υπολογιστή μπορούμε να ζητήσουμε να απαλλαγούμε από την ανάγκη εισαγωγής δεύτερου κωδικού κάθε φορά που επιχειρούμε είσοδο. Δηλώνουμε «εμπιστοσύνη» στο συγκεκριμένο μηχάνημα (trust this computer), κατά την εισαγωγή του πρόσθετου κωδικού την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσουμε την μέθοδο επαλήθευσης σε δύο βήματα. Όταν εμφανιστούμε να ζητάμε πρόσβαση από άλλους υπολογιστές για τους οποίους δεν έχουμε δηλώσει εμπιστοσύνη, ο κωδικός θα απαιτείται.

Ο δεύτερος (εξαψήφιος) κωδικός αποστέλλεται ή παράγεται στο smartphone του χρήστη. ‘Έτσι, οι επίδοξοι εισβολείς θα πρέπει να έχουν όχι μόνο Login name και password αλλά και την συσκευή του υποψήφιου θύματος.

Η υιοθέτηση του συστήματος ταυτοποίησης του χρήστη σε δύο βήματα θα δημιουργήσει αρχικά μια ενόχληση. Εφαρμογές (app) και συσκευές που χρησιμοποιούν τον Λογαριασμό Google (όπως για παράδειγμα, το app για το Gmail στο κινητό) δεν θα μπορούν να συνδεθούν αυτόματα στον Λογαριασμό.

Κάθε εφαρμογή πρέπει να έχει τον δικό της κωδικό για να συνδεθεί. Για να καταστεί η μέθοδος ανεκτή, η Google δίνει την δυνατότητα έγκρισης των εφαρμογών και των συσκευών την πρώτη φορά.

Δείτε ένα βίντεο για τα μοναδικά password που θα πρέπει να έχει κάθε app:

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

  • Συμβουλές για ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι, χωρίς πλάκα Ψεύτικα σάιτ παιχνιδιών, δήθεν παιχνίδια στο Facebook, μολυσμένα σπασμένα και δούρειοι ίπποι σε ομαδικά διαδικτυακά. Αυτές είναι οι κυριότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι λάτρεις του online gaming, μια πρόκληση που ευχαρίστως αναλαμβάνει η ESET. Η εταιρεία από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και οι ερευνητές της στην Κρακοβία της Πολωνίας μας παραχωρούν πέντε χρήσιμες συμβουλές.
  • Μυστικοί κώδικες, κρυμμένα μηνύματα και πλαστογράφοι στο Διαδίκτυο Αν ήταν λογοτεχνικό βιβλίο ή ταινία, θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού αστυνομικού θρίλερ: μυστικούς κώδικες, κρυμμένα μηνύματα και απόρρητα στρατιωτικά αρχεία, πλαστογράφους και υποκλοπές κωδικών. Δεν είναι όμως κάτι φανταστικό, αλλά απτή πραγματικότητα για τον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου.
  • Γιατί πρέπει να βγάζετε τον υπολογιστή σας από την πρίζα Ακόμα και μια ώρα μετά την έξοδο του εξουσιοδοτημένου χρήστη υπολογιστή από τους λογαριασμούς του στο Facebook, το Gmail ή το Hotmail μπορούν επιτήδειοι να υποκλέψουν τους κωδικούς εισόδου, και μάλιστα, ακόμα και όταν ο υπολογιστής αυτός είναι κλειστός.
  • Να σου πω το password σου; Έχει μήκος 6 με 7 χαρακτήρες…, χρησιμοποιείς μόνο πεζά χωρίς αριθμούς…, είναι το ίδιο σε δύο τουλάχιστον υπηρεσίες/εφαρμογές…, είναι ίδιο με το login… ή… μη μου πεις ότι είναι το… 123456 ή…
  • Πως θα βρείτε μαγαζιά με ασφαλές Wi-Fi και… τους κωδικούς εισόδου Στη συλλογική δύναμη των χρηστών του Foursquare βασίστηκε ο νεαρός Απόστολος Παπαδόπουλος για να επιτρέψει σε όλους τους χρήστες iPhone να βλέπουν παρακείμενα στη θέση τους καταστήματα στα οποία παρέχεται ασύρματα και δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το tip που μοιράζονται ευγενικά οι χρήστες της υπηρεσίας μέσω της app, είναι… ο κωδικός εισόδου στο δίκτυο Wi-Fi.
  • Μια καλή ιδέα για να επινοείτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης Με τη σωστή στρατηγική για τη δημιουργία ατομικών κωδικών πρόσβασης μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το προσωπικό ρίσκο. Δείτε τον τρόπο.
  • Ρίσκο για την ιδιωτικότητα η ενιαία πολιτική απορρήτου της Google, λέει η ΕΕ Η συντριπτική πλειονότητα των Αρχών προστασίας του απορρήτου στην Ε.Ε. συνυπογράφει επιστολή προς την Google, με την οποία απαιτούνται αλλαγές στην ενιαία πολιτική απορρήτου των Ευρωπαίων χρηστών 60 και πλέον υπηρεσιών του γίγαντα του Διαδικτύου. Πάντως, δεν την χαρακτηρίζουν παράνομη.
  • Απελευθερώστε τα βίντεό σας από το YouTube Μπορείτε να κατεβάσετε από το YouTube τα βίντεο που έχετε ανεβάσει στην αρχική τους μορφή, χωρίς τις μετατροπές που έχουν υποστεί από την υπηρεσία (transcoding). Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2012, τo YouTube περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες που απελευθερώνουν τα δεδομένα τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024