Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
App «ξεπλένει τις αμαρτίες σας από το Facebook»

App «ξεπλένει τις αμαρτίες σας από το Facebook»

Τρεις ερευνητές σε θέματα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα app που επιτρέπει στα μέλη του Facebook να «ξεπλύνουν» το όνομά τους στο Facebook (και στο Twitter) από τις «αμαρτίες» των νεανικών τους χρόνων. Το SimpleWash βασίζεται σε μια μαύρη λίστα με «κακές» λέξεις που συνδέονται με το όνομα του χρήστη.

Τρεις ερευνητές σε θέματα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα app που επιτρέπει στα μέλη του Facebook να «ξεπλύνουν» το όνομά τους στο Facebook από τις «αμαρτίες» των νεανικών τους χρόνων. Το SimpleWa.sh βασίζεται σε μια μαύρη λίστα με «κακές» λέξεις που συνδέονται με το όνομα του χρήστη.

Ο Daniel Gur, ο Camden Fullmer, και ο David Steinberg ανέπτυξαν το app στο πλαίσιο ενός διήμερου hackathon στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

  • Το SimpleWa.sh δεν θεωρεί αμαρτωλές λέξεις σε άλλη γλώσσα παρά μόνο στην αγγλική. Οι δημιουργοί του όμως είδαν ότι το app τους είχε μεγάλη απήχηση και έχουν δηλώσει ότι θα διευρύνουν τις δυνατότητές του και θα υποστηρίξουν την… κάθαρση αμαρτιών σε περισσότερες γλώσσες.

Το SimpleWa.sh (παλαιότερα ονομαζόταν FaceWa.sh) ζητάει εξουσιοδότηση για την πρόσβαση στις δημοσιεύσεις των Ενημερώσεων του χρήστη και αναζητά «προσβλητικό υλικό» στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον τοίχο του, στις φωτογραφίες όπου έχει προστεθεί με ετικέτα, στις φωτογραφίες που ο ίδιος έχει ανεβάσει, στα link, στις φωτογραφίες που έχει κάνει Like, στις Ενημερώσεις που έχει δημοσιεύσει (status update) και στις σελίδες που δηλώνει fan.

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του, σκοπός τους ήταν να αναλάβουν να καθαρίσουν το «βρόμικο» ιστορικό ανθρώπων που μετέφεραν αφειδώς γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τις εμπειρίες των νεανικών τους χρόνων στο Facebook/Twitter και τώρα αναζητούν δουλειά, φοβούνται όμως ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους, όταν ο πιθανός εργοδότης τους ψάξει στο κοινωνικό δίκτυο.

Η «Dirty» Word List περιλαμβάνει λέξεις όπως sex ή drugs, ο χρήστης όμως μπορεί να εισάγει τις δικές του για να καθαρίσει ή να αποκρύψει στην συνέχεια τις σχετικές δημοσιεύσεις.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

«Πάρτε τα δεδομένα σας από Facebook και Google», λέει ο Πατέρας του Διαδικτύου

  • Ο Τιμ Μπέρνερς Λι μας προτρέπει να απαιτήσουμε την κυριότητα των δεδομένων μας από δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και μας θυμίζει πως ότι είναι δημοφιλές σήμερα, αύριο θα ανήκει στο χτες. Ο δημιουργός της HTML στρέφεται επίσης κατά του κλειστού οικοσυστήματος της Αpple και προτείνει ανοικτά Web app.

Ιστορική απειλή για την Ελευθερία στο Διαδίκτυο, διακρίνει ο συνιδρυτής της Google

  • Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να ελέγξουν το Διαδίκτυο για να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου, οι ακατάπαυστες προσπάθειες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής να πατάξουν την πειρατεία, αλλά και το κλειστό οικοσύστημα που χτίζουν γύρω από τις αυτοκρατορίες τους Facebook και Google απειλούν το Διαδίκτυο, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο Sergey Brin, ένας εκ των συνιδρυτών του Google.

Αντίγραφα Προφίλ: Τι δεν μπορώ να κατεβάσω από το Facebook μου;

  • Μπορείτε να κατεβάσετε από το Facebook πολλά από όσα έχετε ανεβάσει ή κάνει εκεί. Με το κατέβασμα από το Facebook, δεν τα διαγράφετε, αλλά αποκτάτε ένα καλό αντίγραφο στον υπολογιστή σας προς πάσα χρήση. Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που σας αφορούν αλλά δεν θα υπάρχουν στο αντίγραφο του λογαριασμού σας στο Facebook.

Copy από το Facebook: Τι μπορώ να κατεβάσω από το προφίλ μου;

  • Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του προφίλ σας στο Facebook στον υπολογιστή σας, πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση των 14 ημερών, εντούτοις πρέπει να ξέρετε τι θα περιέχει αυτό το zip και κυρίως, τι όχι.

Πως μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Facebook;

  • Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

Πώς μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Facebook;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024