Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ESET: Τι να κάνετε πριν σας κλέψουν το smartphone, το tablet ή το laptop

ESET: Τι να κάνετε πριν σας κλέψουν το smartphone, το tablet ή το laptop

Πέντε συμβουλές για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες από την πιθανή κλοπή smartphone, tablet ή φορητού υπολογιστών παρέχει η εταιρεία δημιουργίας λύσεων λογισμικού ασφάλειας ESET, με αφορμή την Ημέρα για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Κλείδωμα με κωδικό, τήρηση αντιγράφων τακτικά, λογισμικό εντοπισμού της κλεμμένης συσκευής, κρύψιμο στο αυτοκίνητο και κρυπτογράφηση πολύτιμων δεδομένων αποτελούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας λέει η ESET.

Πέντε συμβουλές για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες από την πιθανή κλοπή smartphone, tablet ή φορητού υπολογιστών παρέχει η εταιρεία δημιουργίας λύσεων λογισμικού ασφάλειας ESET, με αφορμή την Ημέρα για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Κλείδωμα με κωδικό, τήρηση αντιγράφων τακτικά, λογισμικό εντοπισμού της κλεμμένης συσκευής, κρύψιμο στο αυτοκίνητο και κρυπτογράφηση πολύτιμων δεδομένων αποτελούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας λέει η ESET δεδομένου ότι η πιθανότητα κλοπής είναι μάλλον αυξημένη (1 στους 10 χρήστες έπεσαν θύμα κλοπής σε έρευνα της ESET μεταξύ 1.800 χρηστών ψηφιακών συσκευών άνω των 18 ετών).

Συγκεκριμένα:

  1. Προστατεύετε πάντα τις συσκευές σας με password. Αν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας, θα πρέπει να «σπάσει» το password για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα και τους λογαριασμούς σας. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο να «σπάσει» ένας κωδικός, ωστόσο με το να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κερδίζετε περισσότερο χρόνο για να μπορέσετε να αναζητήσετε και να ανακτήσετε τη κλεμμένη συσκευή σας.
  2. Κάνετε τακτικά backup των αρχείων σας. Ακόμη κι αν δεν μπορέσετε να ανακτήσετε την κλεμμένη σας συσκευή, δεν χρειάζεται να χάσετε όλα τα δεδομένα και τα προγράμματά σας. Τα τακτικά backup είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στην κλοπή των αρχείων σας, τη στιγμή μάλιστα που προσφέρονται άπειρες επιλογές για backup, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας για online backup.

  3. Χρησιμοποιήστε κάποιο λογισμικό εντοπισμού της συσκευής. Δεν είναι απίθανο να μπορέσετε να βρείτε τη κλεμμένη συσκευή σας, ειδικά αν η ίδια μπορεί να σας πει που βρίσκεται ή ακόμη και ποιος την έχει.
  4. Μην αφήνετε τις συσκευές σας εκτεθειμένες σε κοινή θέα ειδικά σε δημόσια μέρη. Μία συσκευή εκτεθειμένη σε κοινή θεά, όπως στο αμάξι, στο αεροδρόμιο ή στην καφετέρια αποτελεί στόχο κλοπής. Μία πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της ESET στις ΗΠΑ κατέδειξε ότι 1 στις 5 κλεμμένες συσκευές είχε κλαπεί από αυτοκίνητο, 12% από αεροδρόμιο, τρένο, λεωφορείο και 11% από εστιατόριο ή καφετέρια.
  5. Κρυπτογραφήστε τα ευαίσθητα δεδομένα. Η αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων σε κρυπτογραφημένα αρχεία εμποδίζει την παραβίασή τους σε περίπτωση κλοπής. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η κρυπτογράφηση αρχείων διατίθεται δωρεάν στην πρόσφατη έκδοση των λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows και apple Mac OS X.
  • Τέλος, ο ερευνητής της ESET, Κάμερον Καμπ προτείνει την τήρηση των κρίσιμων αρχείων σε αποσπώμενο μέσο, όπως για παράδειγμα σε ένα USB με κρυπτογράφηση ή στο ασφαλές δίκτυο της επιχείρησης, στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με ασφάλεια.

Η ESET προτείνει τις νεότερες δικές της λύσεις, το ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6. Διαθέτουν ενσωματωμένη τη λειτουργία Anti-Theft, που επιτρέπει τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ενός φορητού υπολογιστή που έχει κλαπεί ή χαθεί. Με τη βοήθεια του Anti-Theft ενεργοποιείται αυτόματα η παρακολούθηση της συσκευής που έχει χαθεί, δίνοντας τη δυνατότητα εντοπισμού του στίγματός της σε χάρτη, μόλις η συσκευή βρεθεί online. Παράλληλα, η ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία Anti-Phishing προσφέρει σύνθετη προστασία ενάντια στην κλοπή ψηφιακών ταυτοτήτων.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024