Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HTML5 ή πώς τα data θα αποκτήσουν σημασία στο GDG Athens event 0

HTML5 ή πώς τα data θα αποκτήσουν σημασία στο GDG Athens event 0

Μια παρουσίαση για την νέα lingua franca του Διαδικτύου, την HTML5 που θα μας φέρει πιο κοντά σε ό,τι φανταζόμαστε ως σημασιολογικό ιστό, έγινε στο event 0 του νεοσύστατου Google Developers Group στην Αθήνα.

Με την παρουσίαση της νέας lingua franca του Διαδικτύου, την HTML5 που θα μας φέρει πιο κοντά σε ό,τι φανταζόμαστε ως «σημασιολογικό ιστό», συστήθηκε σε προγραμματιστές της Αθήνας το Google Developers Group Athens.

Στην παρουσίαση που μπορείτε να δείτε στην συνέχεια, ο διοργανωτής της ομάδας κος Άγγελος Νακούλας δείχνει με παραδείγματα σε κώδικα HTML5 πως αποδίδεται «σημασία» στα δεδομένα.

Mε την τρέχουσα έκδοση της HTML, της γλώσσας που είναι γραμμένες σήμερα οι σελίδες στον Παγκόσμιο Ιστό, για παράδειγμα, οι γεωγραφικές συντεταγμένες δεν ήταν παρά «τιμές» μιας παραμέτρου και η πληροφορία που έκρυβαν (ότι δηλαδή πρόκειται για γεωγραφικές συντεταγμένες) δεν είχαν νόημα προς αξιοποίηση από τρίτους. Στην HTML5, το σημαινόμενο συνοδεύει τα σημεία και έτσι, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο προς αξιοποίηση από άλλες ιστοσελίδες.

Στην παρουσίαση, θα βρείτε παραπομπές σε εργαλεία για την αναζήτηση του θησαυρού που συνιστούν τα λεγόμενα microdata στον Παγκόσμιο Ιστό. Επίσης, θα δείτε τι νέο φέρνει το CSS3 στην όψη των δικτυακών τόπων, όπως η εύκολη μαζική εναλλαγή σε δίστηλο κείμενο ή η δημιουργία κουμπιών με στρογγυλεμένες άκρες, η κίνηση σε γραφικά, οι σκιές στα γράμματα και άλλα που θα κάνουν το WWW να μοιάζει με καλοστιλιζαρισμένο έγγραφο.

Δείτε την παρουσίαση:

Επίσης, μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της γλώσσας προγραμματισμού DART που έγινε στο GDG Athens event 0 στην διεύθυνση http://portal.sliderocket.com/CLBIU/DART

Η επόμενη συνάντηση του GDG Athens έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 18:00 στον ίδιο χώρο, στο 123p (Πειραιώς 123, Κ. Πετράλωνα). Εκεί ο Σϊμος Ξενιτέλλης θα δείξει την χρήση της Git (http://git-scm.com/), ξεκινώντας από τις βασικές εντολές της γλώσσας. Διαβάστε περισσότερα στο gdgathens.org.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024