Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα tips για καλύτερες φωτογραφίες από τις διακοπές σας, από την Nikon

Δέκα tips για καλύτερες φωτογραφίες από τις διακοπές σας, από την Nikon

Για να εξασφαλίσετε τις ωραιότερες δυνατές λήψεις κατά τις καλοκαιρινές διακοπές σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές από την επαγγελματία του χώρου του μόντελινγκ Grace Woodward, τις οποίες παραχώρησε μέσω της Nikon.

Για να εξασφαλίσετε τις ωραιότερες δυνατές λήψεις κατά τις καλοκαιρινές διακοπές σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές από την επαγγελματία του χώρου του μόντελινγκ Grace Woodward, τις οποίες παραχώρησε μέσω της Nikon.

  1. Λάβετε υπόψη ότι όλοι μπορούν να τραβήξουν επιτυχημένες φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εξάσκηση και να ξέρετε τι ταιριάζει σε εσάς. Μη διστάσετε να κάνετε μερικές πρόβες πριν τις διακοπές.
  2. Χρησιμοποιήστε όλες τις λειτουργίες των compact φωτογραφικών μηχανών που βοηθούν να τραβήξετε επιτυχημένες φωτογραφίες. Για παράδειγμα, το σύστημα έξυπνου πορτρέτου σε μοντέλα όπως η COOLPIX S3300 ή S3400 με το οποίο αποφεύγεται η λήψη φωτογραφιών εάν τα μάτια είναι κλειστά. Παράλληλα, το σύστημα αυτό εφαρμόζει τη λειτουργία «απαλότητα δέρματος» στα πορτρέτα που τραβάτε.
  3. Για να αρχίσετε, αναλογιστείτε την ηλικία σας, το σχήμα του σώματός σας, την προσωπικότητά σας και την εντύπωση που θέλετε να δημιουργήσετε με τις καλοκαιρινές φωτογραφίες σας. Στη συνέχεια, σταθείτε μπροστά σε ένα καθρέπτη για να δείτε τις πόζες που σας ταιριάζουν περισσότερο, δηλαδή ποια είναι η καλή σας γωνία και εάν σας κολακεύει περισσότερο να φωτογραφίζεστε από ψηλά ή από χαμηλά ή στο ίδιο ύψος. Δείτε επίσης εάν προτιμάτε να χαμογελάτε ή όχι και ούτω καθεξής. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι κάποια χρώματα σας ταιριάζουν περισσότερο καθώς και ότι λίγη φροντίδα στο στιλ και το χτένισμά σας σίγουρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.
  4. Καθώς στον καθρέπτη το είδωλό σας εμφανίζεται αντεστραμμένο και συνήθως αυτές οι φωτογραφίες είναι σε εσωτερικούς χώρους με σκληρό φωτισμό από επάνω (όπως για παράδειγμα στο μπάνιο), δεν πρόκειται να σας δώσουν την πραγματική εικόνα του πώς φαίνεστε σε καθημερινά στιγμιότυπα που ενδεχομένως να απαθανατιστούν σε φωτογραφίες. Επομένως, εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει η καλή σας εμφάνιση στις φωτογραφίες των καλοκαιρινών σας διακοπών, η πιο σημαντική συμβουλή μου είναι να ζητήσετε από έναν καλό φίλο ή το σύντροφό σας να τραβήξει μερικές φωτογραφίες σας με μια ποιοτική, εύχρηστη φωτογραφική μηχανή, όπως οι φωτογραφικές μηχανές Nikon COOLPIX, σε διάφορες πόζες για να δείτε ποια σας ταιριάζει περισσότερο.
  5. Εάν είστε ξαπλωμένοι (για παράδειγμα, στην παραλία) προσπαθήστε να τεντωθείτε λίγο. Αυτή η πόζα είναι η πιο κολακευτική. Τα χέρια πίσω από το κεφάλι δημιουργούν μια πόζα που επίσης κολακεύει ιδιαίτερα και τους άντρες και τις γυναίκες. Μη σκύβετε.
  1. Στις ομαδικές φωτογραφίες το καλύτερο είναι να φωτογραφίζονται δύο ή τρία άτομα. Εάν μπορείτε, σταθείτε στην εξωτερική πλευρά της λήψης με την καλύτερη πλευρά σας προς τη φωτογραφική μηχανή με το χέρι στην τσέπη ή τα χέρια σας σταυρωμένα μπροστά. Εάν είστε στο κέντρο, μη στέκεστε με τεντωμένο το κορμί αλλά γυρίστε ελαφρά το σώμα σας προς τη φωτογραφική μηχανή, με το ένα πόδι λίγο πιο μπροστά από το άλλο. Αποφύγετε να σφίγγετε τις γροθιές σας ή να αγκαλιάζεστε ομαδικά.
  2. Στις διακοπές, βεβαιωθείτε ότι η compact φωτογραφική μηχανή που διαθέτετε είναι πλήρως φορτισμένη και φροντίστε να είναι πάντα έτοιμη για να τραβήξετε φωτογραφίες. Εάν δεν θέλετε να κουβαλάτε πολλά πράγματα μαζί σας, προτιμήστε μια φωτογραφική μηχανή όπως η COOLPIX S01 που είναι μικρότερη από πιστωτική κάρτα αλλά έχει καλό zoom.
  3. Τραβήξτε φωτογραφίες με την καλύτερη δυνατή ρύθμιση ποιότητας. Σίγουρα θα θέλετε να τις κρατήσετε για να σας θυμίζουν τις διακοπές σας. Επομένως θα πρέπει να έχετε την υψηλότερη δυνατή ανάλυση έτσι ώστε να μπορείτε να τις μεγεθύνετε αργότερα διατηρώντας την καλή ποιότητα εικόνας ή να τις βάλετε σε φωτογραφικό άλμπουμ.
  4. Εκμεταλλευθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυνατότητα λήψης video HD που διατίθεται σε πολλές από τις φωτογραφικές μηχανές Nikon COOLPIX, και, πέρα από τις εικόνες, καταγράψτε τους ήχους και την ατμόσφαιρα των διακοπών.
  5. Μοιραστείτε περιεχόμενο ενώ είστε ακόμη εκεί! Το Facebook είναι ο τέλειος τρόπος να μοιραστείτε τις ιστορίες των διακοπών σας με τους φίλους και την οικογένειά σας. Με τη Nikon COOLPIX S800c μπορείτε να μεταφορτώνετε φωτογραφίες και video απευθείας στις αγαπημένες σας σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ενώ και πολλές άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Nikon COOLPIX έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα συνδεσιμότητας WiFi για να πραγματοποιείτε εύκολη μεταφόρτωση στο Internet μέσω κάποιας έξυπνης συσκευής.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024