Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το Twitter επιχειρεί να κρατήσει τα διάσημα μέλη του στο δίκτυό του

To Twitter, εκτός από το ότι μπαίνει στο χρηματιστήριο, έκανε γνωστό στα διάσημα μέλη του πως στο εξής θα μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και να δικτυωθούν στο twitterverse με τους λάτρεις τους. Έτσι, όσοι έχουν Verified Account (λογαριασμό πιστοποιημένα αυθεντικής ταυτότητας) μπορούν να βλέπουν τις αναφορές στο όνομά τους φιλτραρισμένες από τα μηνύματα ψαρέματος αλλά και από άλλους διάσημους φίλους τους online με έγκυρη ταυτότητα.

Το κοινωνικό δίκτυο microblogging, Twitter επιχειρεί να διατηρήσει στους κόλπους του διάσημες προσωπικότητες (αλλά και «μπράντες»). Στα τέλη του 2012, μετά το πλήθος παραπόνων που δέχτηκε η υπηρεσία για τους πλαστούς λογαριασμούς διασημοτήτων, άρχισε να δίνει την δυνατότητα στον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού που έφερε το όνομά του στο Twitter να δημιουργήσει πιστοποιημένα αυθεντικό λογαριασμό. Έτσι, οι λογαριασμοί διασημοτήτων στο Twitter ξεχωρίζουν από ένα σηματάκι επάνω δεξιά στο προφίλ (ακριβώς πάνω από το όνομα, την τοποθεσία και το βιογραφικό) με ένα τικ που υποδηλώνει ότι πρόκειται για τον αυθεντικό λογαριασμό του (Verified Account).

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013, οι διάσημοι του πραγματικού κόσμου έχουν ένα ακόμα εργαλείο για να διατηρήσουν την επικοινωνία τους με τους πραγματικούς fan τους στο twitterverse. Κι αυτό καθώς, είναι αντικίνητρο για να μείνουν τα ανεπίκλητα μηνύματα που τους αναφέρουν δημοσίως, προς άγραν θυμάτων που θα κάνουν κλικ στο συνοδευτικό λινκ του μηνύματος. Είναι τόσα που, αδυνατούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι για να διατηρήσουν την επαφή με τους πραγματικούς οπαδούς τους (όπως για παράδειγμα, να τους απαντήσουν και να συζητήσουν μαζί τους).

Στο εξής, και αρχικά μόνο στο twitter.com από τον browser, όσοι έχουν πιστοποιημένα αυθεντικό λογαριασμό (Verified με το αντίστοιχο σηματάκι που προαναφέρθηκε) θα μπορούν να δουν, φιλτραρισμένα από τα αμφιλεγόμενα, τα μηνύματα που τους αναφέρουν, δηλαδή τα λεγόμενα καθαρά mentions (@[όνομα χρήστη]). Ο αλγόριθμος που κάνει τους χαρακτηρισμούς βασίζεται αφενός σε όσα έχει μάθει για το spam η υπηρεσία (filtered mentions) αφετέρου στις αναφορές από άλλους πιστοποιημένης ταυτότητας λογαριασμούς (mentions από πιστοποιημένους λογαριασμούς/Verified).

  • Εάν έχετε πιστοποιημένο λογαριασμό (verified account), επισκεφτείτε το twitter.com, μεταβείτε στην ενότητα Connect και επιλέξτε Filtered και Verified για να διακρίνετε το αποτέλεσμα του νέου αλγορίθμου φιλτραρίσματος αναφορών στο πρόσωπό σας. Το Twitter.com διατηρεί επίσης την εκτενή, αφιλτράριστη λίστα στην διάθεσή σας (All).

Σημειώστε πως, το Twitter επιτρέπει την δημιουργία πλαστών λογαριασμών διασημοτήτων, υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρεται με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται για το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το όνομα του λογαριασμού. To Twitter μπορεί να καταχωρίσει ως verified λογαριασμούς με τα δικά του κριτήρια -καλλιτέχνες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλητές κ.λπ.- δεν δέχεται όμως αιτήσεις από το κοινό γενικά, όπως διευκρινίζεται στο support.twitter.com.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024