Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθίστε πιο κοντά στις μεγαλύτερες τηλεοράσεις 4K

Καθίστε πιο κοντά στις μεγαλύτερες τηλεοράσεις 4K

Οι τηλεοράσεις 4K φαίνεται ότι δεν ακολουθούν τον κανόνα που θέλει τον θεατή πιο μακριά από την οθόνη όσο μεγαλύτερη είναι η διαγώνιός της. Για παράδειγμα, στις τηλεοράσεις 32 ιντσών συνιστάται να κάθεστε περίπου 1,5 μέτρο μακριά και όταν η διαγώνιος ξεπερνάει τις 50 ίντσες θα πρέπει να έχετε σαλόνι που απέχει τουλάχιστον 2,5 μέτρα από την τεράστια TV σας. Όμως εάν αποκτήσετε την πολυπόθητη (και μεγαλύτερη) TV 4K, θα πρέπει να αλλάξετε θέση στον καναπέ και να πλησιάσετε το «παράθυρο» στην αληθοφανή εικόνα, εξηγεί στο tech.in.gr το tvwars.gr.

Οι τηλεοράσεις 4K φαίνεται ότι δεν ακολουθούν τον κανόνα που θέλει τον θεατή πιο μακριά από την οθόνη όσο μεγαλύτερη είναι η διαγώνιός της. Για παράδειγμα, στις τηλεοράσεις 32 ιντσών συνιστάται να κάθεστε περίπου 1,5 μέτρο μακριά και όταν η διαγώνιος ξεπερνάει τις 50 ίντσες θα πρέπει να έχετε σαλόνι που απέχει τουλάχιστον 2,5 μέτρα από την τεράστια TV σας. Όμως εάν αποκτήσετε την πολυπόθητη TV 4K, θα πρέπει να αλλάξετε θέση στον καναπέ και να πλησιάσετε το «παράθυρο» στην αληθοφανή εικόνα, εξηγεί στο tech.in.gr το tvwars.gr.

Το εξειδικευμένο σάιτ για την τηλεόραση και τις τεχνολογίες απεικόνισης και ο επικεφαλής του κος Στάθης Ασπιώτης επισημαίνει σε σχετικό αφιέρωμα πως, η τεχνολογία επιτρέπει την κατασκευή μεγαλύτερων τηλεοράσεων (60»+). Εάν όμως αυτό σημαίνει ότι θα απομακρυνθούμε τρομαγμένοι από την καινούργια μεγαλύτερη τηλεόρασή μας, η απόσταση δεν θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε την αληθοφανή εικόνα που υπόσχεται το 4Κ.

Ως ειδικός στις τηλεοράσεις, το tvwars.gr μας παραπέμπει στην λειτουργία του ανθρώπινου ματιού και τον τρόπο που λειτουργεί η ανθρώπινη όραση. Διαβάζουμε στο tvwars.gr: «η πυκνότητα της πληροφορίας ενός display 4Κ, το μεγαλύτερο μέγεθος που αυτό μπορεί να έχει, αλλά και η κοντινότερη απόσταση από την οποία μπορούμε να το παρακολουθήσουμε, συμβάλλουν στην περισσότερο ενεργή συμμετοχή της περιφερειακής όρασης στην τελική εικόνα που δημιουργεί ο εγκέφαλος μας..[..] Κάποιος που βλέπει ένα Ultra HD display από τη σωστή απόσταση είναι σαν να κοιτάει μέσα από ένα «παράθυρο», έχει την αίσθηση ότι «είναι εκεί».

Διαβάστε περισσότερα για το 4K στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024