Τι δείχνει το κοντέρ;

Ποιος έχει το πιο γρήγορο Μobile Internet;

Ποιος έχει το πιο γρήγορο Μobile Internet;
Ακόμα και στο σύνολο των 107 χωρών, τα δικά μας SpeedTest μας ανεβάζουν στην 21η θέση μιας λίστας με 107 χώρες.  
Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρείας OOKLA, της πλέον διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων Internet παγκοσμίως και κάντε το SpeedTest στην συσκευή σας. Επαναλάβετε το τεστ με κάρτες SIM από διαφορετικούς παρόχους στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει και μην λάβετε την τελική σας απόφαση πριν κάνετε την μέτρηση τις ώρες και τις ημέρες που σας ενδιαφέρει. Είναι αναμενόμενο να λάβετε διαφορετικά αποτελέσματα για το ίδιο δίκτυο, το φαινόμενο εξηγείται από το πλήθος των παραμέτρων που επηρεάζουν την μέτρηση.

Το SpeedTest θα μετρήσει τις ταχύτητες με τις οποίες κατεβάζετε και ανεβάζετε ένα αρχείο δοκιμής από τον πλησιέστερο σε εσάς σέρβερ.

Εάν θέλετε μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η εμπειρία του χρήστη Mobile Internet στην περιοχή σας ταιριάζει με τα δικά σας αποτελέσματα. Επιθεωρήστε τα στατιστικά αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν κάνει με το ίδιο εργαλείο άλλοι χρήστες στην περιοχή σας. Ο αριθμός που προκύπτει είναι αντιπροσωπευτικός. Αφορά στις μετρήσεις που κατέγραψαν οι χρήστες Mobile Internet και εξάγει τον μέσο όρο για την ημερολογιακή περίοδο που εξετάζεται. Επίσης, τα αποτελέσματα ανά δίκτυο είναι σταθμισμένα σύμφωνα με τον αριθμό των συνδρομητών κάθε παρόχου.

Mobile Internet vs. DSL

Ενδιαφέρον συμπέρασμα, η ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με αυτή των σταθερών συνδέσεων. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό για να κόψουμε το Ίντερνετ στο σπίτι και να αρκεστούμε στο SIMάκι μας. Οι τιμές παραμένουν ασύγκριτες, δεδομένου ότι το πιο αργό DSL έχει πέσει στα 20 περίπου ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχει εγγυημένη ταχύτητα ούτε στο Mobile Internet

Φυσικά, και στην περίπτωση του Mobile Internet οι ονομαστικές ταχύτητες διαφέρουν από τις πραγματικές και κανένας πάροχος -στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ- δεν μπορεί να τις εγγυηθεί.

Το γεγονός αποδίδεται στο πλήθος των παραμέτρων που επηρεάζουν την πραγματική ταχύτητα -από το διαθέσιμο εύρος ζώνης, τον σχεδιασμό του δικτύου, την τεχνολογία (το 4G προφανώς υπόσχεται μεγαλύτερες τελικές ταχύτητες), την κάλυψη του δικτύου, τον αριθμό των συνδρομητών (αντιστρόφως ανάλογη), έως την κατεύθυνση της κεραίας.

Δεν είμαστε τελευταίοι στο Mobile Internet - Είμαστε στην δεκάδα

Σε ότι αφορά τις ταχύτητες που απολαμβάνουν οι χρήστες mobile Internet στην Ελλάδα, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών, η χώρα μας κατέχει την 9η θέση σε σύνολο 27. Την στιγμή που στο Βέλγιο οι χρήστες πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 18,54Mbps σήμερα, στην Ελλάδα πετυχαίνουμε 12,10Mbps (στην Κύπρο 7,21Mbps και ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 11,1Mbps).

Εάν αναζητήσετε τις μέσες ταχύτητες στην περιοχή σας (γνωστοποίηση τοποθεσίας) τότε μπορεί να δείτε υψηλότερες ή χαμηλότερες μέσες ταχύτητες. Στην Αθήνα πάντως, μετρήσαμε 14,9Mbps και κοιτώντας την περσινή καλοκαιρινή περσινή περίοδο μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι οι ταχύτητες ήταν ακόμα υψηλότερες, παρά το γεγονός ότι μοιραζόμασταν τον πολύτιμο πόρο του εύρους ζώνης με πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Συμβουλές:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

  • 4G

    περιεργο βρε παιδια, εγω με 4G ειμαι συνεχεια καρφωμενος στα 30mbps με VODAFONE, κεντρο αθηνας (καρακεντρο ομως!) σιγουρα σε αλλες περιοχες παιζουν ρολο και αλλες παραμετροι οπως αναφερθηκε παραπανω...απλα, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! Δεν μας φτανουν τα data! :-p #0001

  • Κοιτάχτε ενναλακτικές!!!

    εγώ πάντως με citiwave πληρώνω για 20mbps και έχω 20....τόσα χρόνια με οτε , wind, hol τα ίδια πράγματα.... #0002

  • siga...

    δεν καταλαβαινείς ότι θέλουν να πρωωθήσουν αυτή την εποχή το Mobile??? οι τιμές στο απλό σπιτικό ιντερνετ έχουν πέσει πολύ και δεν έχουν αρκετό κέρδος!!! εδώ παίζουν smartphones, phones, tablets kai netbooks κινητή τηλεφωνία...τρελά λεφτά φίλε μου...λκαι συ σκέφτεσαι ότι σέρνεται! αφού όλα τα πιτσιρίκια είναι με ένα facebook στο χέρι! KONOMA το λένε όχι σέρνεται!! #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (5)

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: