Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην υπηρεσία των spammer, το δεύτερο μεταθανάτιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον

Στην υπηρεσία των spammer, το δεύτερο μεταθανάτιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον

Την συνηθισμένη πρακτική των spammer να εκμεταλλεύονται γεγονότα που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον για να οδηγήσουν στους αμφιλεγόμενους πελάτες δείχνει η Symantec, με αφορμή νέο e-mail-spam που αφορά το δεύτερο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον που κυκλοφορεί μετά τον θάνατό του. Μην ανοίγετε e-mail από άγνωστες πηγές, μην ακολουθείτε τις παραπομπές τους, επαναλαμβάνει η εταιρεία παροχής λύσεων ασφάλειας.

Την συνηθισμένη πρακτική των spammer να εκμεταλλεύονται γεγονότα που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον για να οδηγήσουν στους αμφιλεγόμενους πελάτες δείχνει η Symantec, με αφορμή νέο e-mail-spam που αφορά το δεύτερο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον που κυκλοφορεί μετά τον θάνατό του. Μην ανοίγετε e-mail από άγνωστες πηγές, μην ακολουθείτε τις παραπομπές τους, επαναλαμβάνει η εταιρεία παροχής λύσεων ασφάλειας.

Στις 13 Μαΐου 2014 άλλο ένα άλμπουμ με συνθέσεις του Michael Jackson με την ονομασία Xscape βγήκε στη δημοσιότητα. Αυτή η επανέκδοση της συλλογής των τραγουδιών του Jackson αναμενόταν με πολύ ενθουσιασμό από τους λάτρεις της μουσικής, από τη στιγμή της ανακοίνωσής της, τον Μάρτιο του 2014. Τα νέα για την έκδοση του άλμπουμ κατέστησαν το όνομα του Michael Jackson πρώτη είδηση και οι spammers, όπως ήταν αναμενόμενο, ανταποκρίθηκαν γρήγορα για την εκμετάλλευσή της.

Αυτή η καμπάνια spam χρησιμοποιεί ένα απλό email το οποίο είναι δημιουργημένο να μοιάζει με προσωπικό mail. Χρησιμοποιεί το όνομα του Michael Jackson και ορισμένους τίτλους τραγουδιών του για να δημιουργήσει ελκυστικά μηνύματα για το subject του email. Το περιεχόμενο του email περιέχει ένα link μαζί με ένα γενικό σχόλιο. Το μήνυμα υπογράφεται από ένα όνομα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία του άρθρου, σε μία προσπάθεια να δίνει την εντύπωση ότι κάποιος γνωστός σας έστειλε το email με το Link για το νέο άλμπουμ του Jackson. Το URL στο body του email σας ανακατευθύνει σε ένα ψευδές pharmacy domain που υπόσχεται φτηνά φάρμακα χωρίς συνταγή.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα από τα θέματα που εμφανίζονται στη γραμμή του θέματος:

• $ Planet Earth (Michael Jackson poem) $
• * Λίστα τραγουδιών από τον Michael Jackson *
• * Λίστα ακυκλοφόρητων τραγουδιών του Michael Jackson *
• [ Hold My Hand (τραγούδι των Michael Jackson και Akon) ]

Η Symantec αναμένει περισσότερο spam στο άμεσο μέλλον που θα εκμεταλλεύεται αυτά τα νέα και πιστεύει ότι είναι μέρος προσπαθειών phishing ή ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό -malware.

Η Symantec συμβουλεύει τους χρήστες να τηρούν τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές:
• Να μην ανοίγουν emails από άγνωστους αποστολείς
• Να μην κάνουν κλικ σε links από ύποπτα emails
• Να μην δίνουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε ύποπτες ιστοσελίδες, καθώς μπορεί να έχουν δημιουργηθεί για σκοπού phishing
• Να διατηρούν το λογισμικό ασφαλείας τους ανανεωμένο για να παραμένουν προστατευμένοι από επιθέσεις phishing και malware

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

  • Ε-mail με πλαστές ενημερώσεις από app του smartphone κουβαλούν malware Τάση χαρακτηρίζει η ειδική σε θέματα ασφάλειας Kaspersky Labs την μέθοδο διανομής κακόβουλου λογισμικού μέσω πλαστών ειδοποιήσεων που αποστέλλονται δήθεν από εφαρμογές επικοινωνίας που έχουν εγκαταστήσει οι χρήστες στα smartphone τους. WhatsApp, Google Hangouts και Viber εμφανίζονται να παραπέμπουν σε φωτογραφίες που δεν ανοίξατε, φωνητικά μηνύματα που δεν ακούσατε και αναπάντητες κλήσεις, όταν στην πραγματικότητα σας με ένα κλικ συναινείτε στο κατέβασμα ενός δούρειου ίππου στον υπολογιστή σας.
  • Πώς θα προστατεύσετε τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, το τμήμα Symantec Security Response συμβουλεύει τους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εξοικειωθούν με τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και τις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρονται από το κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές.
  • Μην απαντάτε στο spam, όσο ενοχλητικά κι αν είναι αυτά τα e-mail Συχνά, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεχειλίζουν από μηνύματα που προέρχονται από άγνωστες πηγές ή στάλθηκαν από γνωστές εταιρείες, χωρίς ο παραλήπτης να έχει δώσει την διεύθυνσή του, χωρίς να είναι σαφής η ταυτότητα του αποστολέα ή η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα των αποδεκτών -πρόκειται για το ενοχλητικό spam. Υπάρχει ένας καλός λόγος για να μην μπείτε στον πειρασμό να απαντήσετε δεόντως ζητώντας την διαγραφή σας!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι συνομιλίες που μπορεί να τερμάτιζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία - Η κρυφή ιστορία της διπλωματίας που απέτυχε

Τι συνέβη; Πόσο κοντά ήταν Ρωσία και Ουκρανία στο να τερματίσουν τον πόλεμο; Και γιατί δεν οριστικοποίησαν ποτέ μια συμφωνία;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024