Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kaspersky: Η αδιαφορία και η άγνοια σας καθιστά ευάλωτους σε ψηφιακές απειλές

Kaspersky: Η αδιαφορία και η άγνοια σας καθιστά ευάλωτους σε ψηφιακές απειλές

Τα εμπόδια που συναντούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό προστασίας από κάθε λογής επιθέσεις στον ψηφιακό μας κόσμο μοιάζει να καταγράφει έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab. Κι αυτό καθώς είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι οι ψηφιακές απειλές δεν αποτελούν πραγματικό κίνδυνο, δεν απειλούν τους ίδιους ή δεν φοβούνται ότι θα ζημιωθούν οικονομικά. Δεν είναι όμως έτσι, υποστηρίζει η Kaspersky Lab.

Τα εμπόδια που συναντούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό προστασίας από κάθε λογής επιθέσεις στον ψηφιακό μας κόσμο μοιάζει να καταγράφει έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab. Κι αυτό καθώς είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι οι ψηφιακές απειλές δεν αποτελούν πραγματικό κίνδυνο, ή έστω δεν απειλούν τους ίδιους ή δεν φοβούνται ότι θα ζημιωθούν οικονομικά. Δεν είναι όμως έτσι, υποστηρίζει η Kaspersky Lab.

H έρευνα έδειξε:

  • Το 13% των χρηστών του Διαδικτύου δεν πιστεύει ότι οι ψηφιακές απειλές αποτελούν πραγματικό κίνδυνο.
  • Μόνο το 22% πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο ψηφιακών εγκληματιών
  • Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των χρηστών δεν ανησυχεί μήπως οι online λογαριασμοί παραβιαστούν ή αγνοεί εντελώς αυτόν τον κίνδυνο.
  • Το 42% δεν γνωρίζει ή δεν ανησυχεί για την πιθανότητα να υποστεί οικονομική ζημιά.
  • Το 20% δεν γνωρίζει ότι η χρήση των δημόσιων δικτύων Wi-Fi κρύβει κινδύνους
  • Το 27% έχει επίγνωση αυτής της απειλής, αλλά δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να ανησυχεί γι’ αυτήν, ενώ
    το 55% χρησιμοποιεί δημόσια δίκτυα Wi-Fi, το 12% εισάγει τα στοιχεία σύνδεσής του σε ιστότοπους και το 6% πραγματοποιεί online πληρωμές, χρησιμοποιώντας αυτά τα δίκτυα.

«Δεν καταλαβαίνετε;!»

«Με απλά λόγια, όσοι πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς επειδή οι ψηφιακοί εγκληματίες απλά δεν θα ασχοληθούν μαζί τους, δεν κατανοούν καθόλου τη φύση των online απειλών. Συνήθως, οι hackers δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους στόχους, αλλά προσπαθούν να «μαζέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Για το λόγο αυτό, είναι επικίνδυνη η χρήση του Διαδικτύου, χωρίς μια λύση ασφάλειας», δήλωσε η Elena Kharchenko, από την Kaspersky Lab.

Γιατί κινδυνεύουμε

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab,

  • Η αδιαφορία για τους ψηφιακούς κινδύνους αφήνει τους χρήστες εντελώς απροστάτευτους απέναντι στους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τα δεδομένα τους και την online δραστηριότητά τους.
  • Οι απατεώνες ενδιαφέρονται δυνητικά για τις συσκευές κάθε χρήστη. Ακόμα και αν ο κάτοχος μια συσκευής δεν αποθηκεύει πολύτιμα δεδομένα σε αυτή και δεν πραγματοποιεί online οικονομικές συναλλαγές, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone ή tablet. Για παράδειγμα, μπορούν να τις εντάξουν σε ένα κακόβουλο δίκτυο (botnet) και να τις χρησιμοποιήσουν για τη διασπορά μηνυμάτων spam, επιθέσεις DDoS ή την αποστολή phishing links μέσω εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων και email.
  • Οι «μολύνσεις» με κακόβουλο λογισμικό μπορούν να οδηγήσουν – μεταξύ άλλων – και σε απρόβλεπτα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων δαπανών σχετικά με υπηρεσίες πληροφορικής, με την επανεγκατάσταση λογισμικού ή με την προσωρινή μη διαθεσιμότητα μιας συσκευής. Συνολικά, σε ποσοστό 21%, οι ερωτηθέντες των οποίων οι συσκευές είχαν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024