Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι διευρυμένοι όροι της κοινότητας του Facebook -τι αφαιρείται αυτόματα

Οι διευρυμένοι όροι της κοινότητας του Facebook -τι αφαιρείται αυτόματα

Η Facebook Inc. ανανέωσε τους όρους με τους οποίους καλούνται να συμμορφωθούν τα υπάρχοντα και νέα μέλη του, αποκλείοντας οργανώσεις με μητρώο τρομοκρατικής ή βίαιης εγκληματικής δραστηριότητας. Η δημοσίευση γυμνού επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για περιεχόμενο «με προσωπική σημασία».

Η Facebook Inc. ανανέωσε τους όρους με τους οποίους καλούνται να συμμορφωθούν τα υπάρχοντα και νέα μέλη του, αποκλείοντας οργανώσεις με μητρώο τρομοκρατικής ή βίαιης εγκληματικής δραστηριότητας. Η δημοσίευση γυμνού επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για περιεχόμενο «με προσωπική σημασία».

Οι σαφέστεροι όροι της κοινότητας του Facebook αφορούν κυρίως στην βία:

«Η βασική προτεραιότητα του Facebook είναι η ασφάλεια. Όταν διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος φυσικού τραυματισμού ή άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, αφαιρούμε το σχετικό περιεχόμενο, ενώ μπορεί ακόμη και να ενημερώσουμε τις αρχές.

Δεν επιτρέπεται να απειλείτε βάσιμα τους άλλους, ούτε να οργανώνετε πραγματικές πράξεις βίας.

Απαγορεύεται στις οργανώσεις με μητρώο τρομοκρατικής ή βίαιης εγκληματικής δραστηριότητας να διατηρούν παρουσία στον ιστότοπό μας.

Επίσης, αν οι ενέργειές σας συμβάλλουν (έστω και δυνητικά) στην οικονομική ζημία τρίτων (όπως είναι οι περιπτώσεις κλοπής και βανδαλισμού), τότε απαγορεύουμε την προώθηση, το σχεδιασμό και τον εκθειασμό των συγκεκριμένων ενεργειών.», αναφέρει ο πρώτος όρος.

Επίσης, το Facebook ορίζεται ως «ένα μέρος στο οποίο οι άνθρωποι μοιράζονται τις εμπειρίες τους και αφυπνίζουν συνειδήσεις σχετικά με θέματα που θεωρούν σημαντικά». Ορισμένες φορές, όμως, μοιράζονται και βίαιο περιεχόμενο δημόσιου ενδιαφέροντος. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι τρομοκρατικές ενέργειες. Σε πολλές περιπτώσεις, οι χρήστες κοινοποιούν τέτοιο περιεχόμενο για να το καταδικάσουν. «Ωστόσο, δεν έχουν θέση στον ιστότοπό μας όσες τέτοιες εικόνες κοινοποιούνται για σαδιστικούς λόγους ή σε μια προσπάθεια εξύμνησης της βίας. [..] Στην περίπτωση βίντεο με βίαιο περιεχόμενο, οι χρήστες οφείλουν να προειδοποιούν σχετικά το κοινό τους, ώστε να μπορεί να επιλέξει συνειδητά αν θα το παρακολουθήσει ή όχι.».

Οι όροι της κοινότητας από το Facebook στο Vimeo.

Σε ότι αφορά στο γυμνό, η πολιτική του Facebook είναι αυστηρή σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση πορνογραφικού περιεχομένου και καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου με τη συμμετοχή ανηλίκου. Επιβάλλονται δε, περιορισμοί στην προβολή γυμνού. «Συμμεριζόμαστε και σεβόμαστε το δικαίωμά σας να κοινοποιείτε περιεχόμενο με προσωπική σημασία: από φωτογραφίες ενός γλυπτού μέχρι οικογενειακές φωτογραφίες από το θηλασμό ενός παιδιού.»

Ενδιαφέρον τέλος, παρουσιάζει η αναφορά στην χρήση του πραγματικού ονόματος στην υπηρεσία.
«Οι χρήστες του Facebook συνδέονται μεταξύ τους με το πραγματικό τους όνομα και την πραγματική τους ταυτότητα. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε προσωπικά δεδομένα άλλων χωρίς τη συναίνεσή τους. Αν δηλώσετε άλλη ταυτότητα, δημιουργήσετε ψευδή παρουσία μιας οργάνωσης ή ανοίξετε πολλούς λογαριασμούς, υποσκάπτετε την κοινότητα και παραβιάζετε τους Όρους χρήσης του Facebook», γεγονός που συνεπάγεται τον αποκλεισμό σας από την υπηρεσία.

H εταιρεία καλεί τα μέλη της να κάνουν αναφορά κατάχρησης όταν διαπιστώνουν ότι κάτι παραβιάζει τους όρους της κοινότητας. Εντούτοις, «η κοινότητά μας βασίζεται στην διαφορετικότητα», γεγονός που συνεπάγεται ότι «είναι πιθανό να διαφωνήσετε ή να ενοχληθείτε από κάτι, χωρίς όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να το καταργήσουμε ή να το μπλοκάρουμε», καταλήγει η νέα συμφωνία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024