Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς γίνεται η μετάβαση από Android σε iPhone

Πώς γίνεται η μετάβαση από Android σε iPhone

Ρεκόρ χαρακτήρισε πρόσφατα ο επικεφαλής της Apple το ποσοστό των χρηστών που επέλεξαν iPhone μετά την εμπειρία τους από το Android το τελευταίο τρίμηνο, κατά την αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2015. Το 30% όσων αγόρασαν iPhone την περίοδο αυτή ήταν κάτοχοι Android. Πώς όμως κατάφεραν να μεταφέρουν τα πάντα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο;

Ρεκόρ χαρακτήρισε πρόσφατα ο επικεφαλής της Apple το ποσοστό των χρηστών που επέλεξαν iPhone μετά την εμπειρία τους από το Android το τελευταίο τρίμηνο, κατά την αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2015. Το 30% όσων αγόρασαν iPhone την περίοδο αυτή ήταν κάτοχοι Android.

Ο Τιμ Κουκ δηλώνει υπερήφανος για το ποσοστό αυτό και εμφανίζεται αποφασισμένος να υποστηρίξει την μετάβαση από την πλατφόρμα της Google στο iOS. Προς αυτή την κατεύθυνση, με το iOS 9, η Apple διοχέτευσε στο Play Store της Google μια εφαρμογή που αυτοματοποιεί την διαδικασία της μετάβασης από το Android στο iOS. Το app Move to iOS αναλαμβάνει να μεταφέρει τις επαφές, το ιστορικό των μηνυμάτων, τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, τους σελιδοδείκτες από την περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό, τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Ημερολόγιο στο iPhone.

Η εφαρμογή Move to iOS δημιουργεί ένα κλειστό δίκτυο μέσω Wi-Fi μεταξύ της συσκευής Android που τρέχει το app και του iPhone ή iPad για να κάνει την μεταφορά, μετά την εξουσιοδότηση του χρήστη (απαιτείται εισαγωγή κωδικού). Το Move to iOS αφορά συσκευές με Android 4.0 ή νεότερη έκδοση (Ρυθμίσεις/Σχετικά με το τηλέφωνο/Έκδοση Android).

Σύντομα, το Move to iOS app θα αναλαμβάνει να δημιουργεί μια λίστα με τα εγκαταστημένα app που διατίθενται και σε έκδοση για iOS (iTunes Wish List).

  • Ξέρατε ότι… Το Picturersque είναι ένα από τα λίγα app που διαθέτει η Microsoft για συσκευές με Android. Δουλειά του Picturesque είναι να αλλάζει την φωτογραφία στην οθόνη κλειδώματος τυχαία, από τις Bing Images. Από το πεδίο αναζήτησης στην κλειδωμένη οθόνη, ο χρήστης μπορεί να ψάξει και να ανοίξει apps, επαγές, browser favorites και bookmarks, να κάνει δηλαδή το λεγόμενο καθολικό ψάξιμο (Universal Search), όχι μόνο στο Ίντερνετ αλλά και στο «desktop» της Google (ότι κάνει για την Microsoft και τα Windows το Google Desktop Search 🙂
  • Ξέρατε επίσης ότι… Μπορείτε να μεταφέρετε τις επαφές σας από το Android στο iOS μέσω Gmail. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις για τον συγχρονισμό των λογαριασμών σας (Settings/Accounts and Sync), επιλέξτε Google και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Το Android θα συγχρονίσει τις επαφές στο τηλέφωνό σας, από την κάρτα SIM και το τηλέφωνο, με τις επαφές στον λογαριασμό σας στο Gmail. Έτσι, μεταβαίνοντας σε iPhone, μπορείτε αντίστοιχα να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για το Mail (Contacts, Calendars and Notes) και συγχρονίστε τα Contacts από το Gmail.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

    Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 18 Απριλίου 2024