Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνετε πριν αγοράσετε συσκευές για το «έξυπνο» σπίτι σας

Τι να κάνετε πριν αγοράσετε συσκευές για το «έξυπνο» σπίτι σας

Ψάξτε στο Ίντερνετ για να βεβαιωθείτε ότι έχει ελεγχθεί πόσο ασφαλής είναι η συσκευή που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε, μην σπεύσετε να την προμηθευτείτε μόλις κυκλοφορήσει, εάν πρόκειται για συναγερμό καλύτερα να αρκεστείτε σε ένα επαγγελματικό σύστημα και αν, χρειάζεστε baby monitor, μην το συνδέσετε στο Ίντερνετ, γυρίστε πιο νωρίς από τη δουλειά.

Αφού διαπίστωσαν πόσο εύκολο είναι να μπει κανείς σε ένα έξυπνο σπίτι -είτε ξεγελώντας τους μαγνητικούς αισθητήρες σε πόρτες και παράθυρα, είτε διαδικτυακά- οι ειδικοί της Kaspersky Lab μας συμβουλεύουν πώς να αποσοβήσουμε τους κινδύνους από τις ευπάθειες που παρουσιάζουν σήμερα τα πράγματα που συνδέονται στο Ίντερνετ.

1. Πριν την αγορά οποιασδήποτε IoT συσκευής, αναζητήστε στο Διαδίκτυο ειδήσεις για τυχόν τρωτά σημεία της εν λόγω συσκευής. Το IoT είναι ένα «καυτό» θέμα και πολλοί ερευνητές κάνουν εξαιρετική δουλειά στην εξεύρεση των ζητημάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζουν αυτά τα προϊόντα (από βρεφικά μόνιτορ μέχρι όπλα που ελέγχονται μέσω εφαρμογών). Είναι πολύ πιθανό η συσκευή που πρόκειται να αγοράσετε να έχει ήδη εξεταστεί από τους ερευνητές ασφάλειας και είναι εφικτό να διαπιστώσετε κατά πόσον τα θέματα που βρέθηκαν στη συσκευή έχουν επιδιορθωθεί.

2. Δεν είναι πάντοτε καλή ιδέα να αγοράζετε προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα. Μαζί με τα τυποποιημένα σφάλματα που «συνοδεύουν» συχνά τα νέα προϊόντα, οι συσκευές που λανσαρίστηκαν πρόσφατα ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη από τους ερευνητές ασφάλειας. Η καλύτερη συμβουλή στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγοράσετε προϊόντα που έχουν ήδη περάσει αρκετές ενημερώσεις λογισμικού.

3. Όταν διαλέγετε ποιο κομμάτι της ζωής σας θα κάνετε λίγο πιο «έξυπνο», εξετάστε τους κινδύνους ασφάλειας. Αν το σπίτι σας είναι το μέρος που αποθηκεύετε πολλά αντικείμενα υλικής αξίας, είναι ίσως μια καλή ιδέα να επιλέξετε ένα επαγγελματικό σύστημα συναγερμού, που μπορεί να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα και ελεγχόμενα μέσω εφαρμογών συστήματα συναγερμού στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το υπάρχον σύστημα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι πιθανές ευπάθειες να μην επηρεάζουν τη λειτουργία του. Όταν επιλέγετε μια συσκευή που θα συλλέγει πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή και τη ζωή της οικογένειάς σας (π.χ. ένα βρεφικό μόνιτορ), θα ήταν ίσως συνετό να επιλέξετε το πιο απλό μοντέλο ασυρμάτου στην αγορά, το οποίο είναι μόνο σε θέση να εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα, χωρίς να συνδέεται στο Διαδίκτυο. Αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή για εσάς, τότε ακολουθήστε την πρώτη συμβουλή και επιλέξτε με σύνεση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024