Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρείτε τι ξέρει για εσάς η Google στο aboutme.google.com

Βρείτε τι ξέρει για εσάς η Google στο aboutme.google.com

Η Google συγκεντρώνει σε μια διεύθυνση το πλήθος των ρυθμίσεων που μπορούν να κάνουν οι χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας της. Στο aboutme.google.com θα δείτε όλα όσα συγκεντρώνει η Google από τις επιλογές, τις κριτικές και τη δραστηριότητά σας και μπορείτε να επέμβετε στο τι θα δημοσιεύετε και τι όχι. Κυρίως όμως, θα εκπλαγείτε από το πλήθος των πληροφοριών που δεν αντιληφθήκατε επαρκώς ότι δημοσιοποιούνται για εσάς ή από την προσπάθεια που χρειάζεται για να αποκρυπτογραφήσετε πώς έμαθαν οι γνωστοί σας ότι παίζετε με μανία Angry Birds.

Η Google συγκεντρώνει σε μια διεύθυνση το πλήθος των ρυθμίσεων που μπορούν να κάνουν οι χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας της. Στο aboutme.google.com θα δείτε (όλα;) όσα συγκεντρώνει η Google από τις επιλογές, τις κριτικές και τη «δραστηριότητά σας» και μπορείτε να επέμβετε στο τι θα δημοσιεύεται ή θα χρησιμοποιείται και τι όχι. Κυρίως όμως, επιθεωρώντας την κατάστασή σας online θα εκπλαγείτε από το πλήθος των πληροφοριών που δεν αντιληφθήκατε επαρκώς ότι δημοσιοποιούνται για εσάς καθώς επίσης, από την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλετε για να αποκρυπτογραφήσετε πώς έμαθαν οι γνωστοί σας ότι παίζετε με μανία Angry Birds (σ.σ. τους το πρότεινε το Play Store).

Μπορεί, για παράδειγμα, να μην γνωρίζετε ότι η φωτογραφία που είχατε δημοσιεύσει στο προφίλ σας στο Google+, εμφανίστηκε ως φόντο σε προϊόντα και υπηρεσίες της Google ή ότι η φίλη σας έμαθε για εκείνο το εστιατόριο που πήγατε χωρίς να της το πείτε, επειδή το είχατε βαθμολογήσει με 5 αστέρια και της το πρότεινε η Google. Ή ότι οι φίλοι σας έμαθαν ότι βλέπετε ανελλιπώς ένα… περίεργο κανάλι στο YouTube, επειδή δημοσιεύτηκε στην ροή η εγγραφή σας, χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Επίσης, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι για να περιορίσετε την ορατότητα της δραστηριότητάς σας -ευρύς και απροσδιόριστος όρος- θα πρέπει να «διαγράψετε την δραστηριότητά σας». «Πώς όμως μπορεί κανείς να διαγράψει ότι έκανε;», θα αναρωτιέστε. Και κυρίως, πώς θα βρει τις «δραστηριότητες» που έχουν καταγραφεί και γνωστοποιείται εκτός διαφημίσεων; Πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο aboutme.google.com, αυτό είναι βέβαιο.

Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε συχνά το aboutme.google.com και να προσπαθήσετε να ξετυλίξετε το κουβάρι των ρυθμίσεών σας.

Δείτε τι έχουμε γράψει σχετικά με την ιδιωτικότητα και την Google:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024