Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ελέγχονται οι οικογενειακές χρεώσεις για αγορές σε iPad ή iPhone

Πώς ελέγχονται οι οικογενειακές χρεώσεις για αγορές σε iPad ή iPhone

Η Apple δεν θα παρέχει στο εξής τη δυνατότητα στους γονείς να καθορίσουν το ποσό που επιτρέπουν στα παιδιά τους να ξοδέψουν σε αγορές από το App Store, ή το iTunes χρεώνοντας την πιστωτική τους κάρτα. Αντί των λεγόμενων iTunes Allowances, η Apple παραπέμπει τώρα στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση για τη διαχείριση των οικογενειακών αγορών.

Η Apple δεν θα παρέχει στο εξής τη δυνατότητα στους γονείς να καθορίσουν το ποσό που επιτρέπουν στα παιδιά τους να ξοδέψουν σε αγορές από το App Store, ή το iTunes χρεώνοντας την πιστωτική τους κάρτα. Συγκεκριμένα, από τις 13 Απριλίου 2016 δεν παρέχεται πλέον η δυνατότητα, τα ποσά που έχουν δεσμευτεί θα είναι διαθέσιμα έως ότου καταναλωθούν σε αγορές. Πάντως, οι αγορές με κάρτες δώρου iTunes, τα iTunes Gifts παραμένουν διαθέσιμα.

Αντί των λεγόμενων iTunes Allowances, η Apple παραπέμπει τώρα στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση για τη διαχείριση των οικογενειακών αγορών.

«Με την Οικογενειακή κοινή χρήση έως και έξι μέλη στην οικογένειά σας μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους τις αγορές από το iTunes, το iBooks και το App Store χωρίς να μοιράζονται λογαριασμούς. Πληρώστε τις οικογενειακές αγορές σας με την ίδια πιστωτική κάρτα και εγκρίνετε το δικαίωμα αγορών των παιδιών από μια συσκευή γονέα. Μοιραστείτε φωτογραφίες, ένα οικογενειακό ημερολόγιο και πολλά άλλα, ώστε να βρίσκεστε όλοι σε επαφή», περιγράφει η εταιρεία.

Όλες οι νέες αγορές που πραγματοποιούν τα μέλη της οικογένειας στο iTunes, το iBooks και το App Store θα χρεώνονται στο λογαριασμό του διοργανωτή της οικογένειας. Ωστόσο, τις αποφάσεις εξακολουθεί να τις παίρνει ο διοργανωτής, εάν έχει φροντίσει να ενεργοποιήσει την επιλογή Ερώτηση για αγορά για τα παιδιά της οικογένειας (με εξαίρεση τα παιδιά κάτω των 13 ετών, όπου είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή του συστήματος). Τότε, όποτε ένα παιδί πραγματοποιήσει μια αγορά, αποστέλλεται μια ειδοποίηση στο διοργανωτή, ο οποίος μπορεί να εξετάσει το στοιχείο και να εγκρίνει ή να απορρίψει την αγορά απευθείας από τη συσκευή του. Αυτό ισχύει τόσο για τις αγορές όσο και για τις δωρεάν λήψεις.

Τα παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να έχουν το δικό τους Apple ID. Ο διοργανωτής της οικογένειας μπορεί να δημιουργήσει, ως γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας, ένα Apple ID για ένα παιδί και να προσθέσει το παιδί αυτόματα στην οικογενειακή ομάδα. Η Ερώτηση για αγορά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και ο διοργανωτής μπορεί επίσης να περιορίσει το περιεχόμενο, στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά από τις συσκευές τους, μέσω των Περιορισμών σε μια συσκευή iOS ή τον γονικό έλεγχο στο OS X και το iTunes.

tech.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024