Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα απαλλαγείτε από τον απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό

Πώς θα απαλλαγείτε από τον απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό

Δείτε πέντε επιλογές για τη διάθεση παλαιών υπολογιστών και περιφερειακών ή γκάτζετ. Ανάλογα με την κατάστασή τους, μπορείτε είτε να κάνετε μια δωρεά στην πρωτοβουλία της εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού, Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για να φτάσει το παλιό συστήμα σας αναζωογονημένο σε κάποιον μαθητή ή μαθήτρια, να το δείτε να ζωντανεύει στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ή, να αλλάζει όψη ανακυκλωμένο. Εκτός εάν μπορείτε να πουλήσετε ως μεταχειρισμένο ή να το ανταλλάξετε για κάτι νεότερο, υπό μορφή απόσυρσης.

Δείτε πέντε επιλογές για τη διάθεση παλαιών υπολογιστών και περιφερειακών ή γκάτζετ. Ανάλογα με την κατάστασή τους, μπορείτε είτε να κάνετε μια δωρεά στην πρωτοβουλία της εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού, Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για να φτάσει το παλιό συστήμα σας αναζωογονημένο σε κάποιον μαθητή ή μαθήτρια, να το δείτε να ζωντανεύει στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ή, να αλλάζει όψη ανακυκλωμένο. Εκτός εάν μπορείτε να πουλήσετε ως μεταχειρισμένο (π.χ. στο eBay και αλλού) ή να το ανταλλάξετε για κάτι νεότερο στα καταστήματα που έχουν προγράμματα «απόσυρσης».

Donate your laptop -σε σχολεία και μαθητές

Η εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού, Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, η ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Χρηστών και Φίλων Λίνουξ Ελλάδας HEL.L.U.G απευθύνουν κάλεσμα σε όσους διαθέτουν σε αχρηστία παλιούς υπολογιστές και εξαρτήματα να τους δωρίσουν με προορισμό σχολεία και μαθητές, μέσα από τη δράση «donate your laptop».

Συγκεκριμένα, απευθύνονται σε όσους έχουν laptop ή desktop 10 ετών ή πιο πρόσφατο, δεν το χρησιμοποιούν, είναι σε λειτουργική κατάσταση (παρά τα όποια προβλήματά του) και έχει το φορτιστή του, και θα ήθελαν να το δωρίσουν στη δράση donate your laptop. Ακόμα θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για laptop. Αν έχετε κάπου τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, καλείστε να εξετάσετε την πιθανότητα να τα δωρίσετε.

Δωρεά εξοπλισμού στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

«Προσφέρετε οποιoδήποτε αντικείμενο από τον χώρο της πληροφορικής. Με αυτήν την κίνηση εμπλουτίζεται η συλλογή του Μουσείου και κυρίως σώζεται ένα ακόμη σημαντικό αντικείμενο απο την συνήθη κατάληξη τους.

-Για την αναγνώριση της προσφοράς, αποστέλεται ειδικό έγγραφο πιστοποίησης της δωρεάς.

-Αναλαμβάνουμε να παραλάβουμε από τον χώρο σας τις δωρέες σας ή να καλύψουμε το μεταφορικό κόστος. »

Επικοινωνήστε
– μέσω e-mail στην διεύθυνση : info@elmp.gr
– μέσω τηλέφωνου στο : (+30) 6932 333 264 , κ. Γεώργιος Τσεκούρας
(νόμιμος εκπρόσωπος του Μουσείου)
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισού 58, Αιγάλεω, Τ.Κ. 12241

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Βρείτε πού πρέπει να απευθυνθείτε στο Δήμο σας στη διεύθυνση http://www.electrocycle.gr/network

Τέλος, εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε το πλέον προσοδοφόρο πρόγραμμα ανταλλαγής για σας από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, εάν προτίθεστε να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Τα νεότερα προγράμματα αφορούν κυρίως σε smartphone σε καλή κατάσταση, αν και θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα τέτοιο αφού βεβαιωθείτε ότι η αποτίμηση είναι δίκαιη και η πώληση ως μεταχειρισμένο δεν θα σας αποφέρει περισσότερα οφέλη.

  • Αυτές δεν είναι οι μόνες σας επιλογές, αν το καλοσκεφτείτε. Μπορείτε ακόμα να αποσυναρμολογήσετε το μηχάνημα και να κάνετε ένα μάθημα για τη σύνθεση και τη λειτουργία του σε παιδιά Δημοτικού ή Γυμνασίου. Επίσης, μπορείτε να πάρετε τη μητρική και να φτιάξετε ένα ενδιαφέρον φωτιστικό στον τοίχο, δημιουργώντας μια βάση για το φωτισμό με LED. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη…

tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024