Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Twitter κακόβουλες εντολές σε μολυσμένα smartphone

Μέσω Twitter κακόβουλες εντολές σε μολυσμένα smartphone

Στρατιές μολυσμένων smartphone που ελέγχονται, για πρώτη φορά, μέσω Twitter καταγράφει η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων ESET.

Έναν νέο τρόπο να στέλνουν εντολές σε μολυσμένες με αδιόρατους Δούρειους ίππους φορητές συσκευές καταγράφει η εταιρεία ασφαλείας ESET.

Οι επίδοξοι υποκλοπείς στοιχείων τραπεζικών συναλλαγών μολύνουν σειρά smartphone για να σχηματίσουν μια στρατιά έτοιμη να εκτελέσει τις εντολές τους (botnet).

Στην προκειμένη περίπτωση, το επιτυγχάνουν στέλνοντας ένα SMS που παραπλανά και οδηγεί στον δικτυακό τόπο από τον οποίο θα γίνει η λήψη του μεταμφιεσμένου προγράμματος. Η μεταμφίεση είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο-πορνό ή μια εφαρμογή για την αναπαραγωγή μηνυμάτων MMS με εικόνα και βίντεο -χωρίς την αντίστοιχη λειτουργικότητα.

Αφού επιτύχει η μόλυνση, οι εντολείς βρήκαν τρόπο να στείλουν εντολές μέσω εναλλασσόμενων λογαριασμών στο Twitter, κάτι που καταγράφεται πρώτη φορά σε smartphone (η ESET το ονομάζει Twitoor trojan), συμβαίνει όμως στα botnet που σχηματίζουν μολυσμένα PC με Windows από το 2009.

Ως τώρα, οι εντολές διοχετεύονταν από τους λεγόμενους Command and Control server, τη θέση των οποίων φαίνεται ότι διεκδικούν πλέον τα social media.

Είναι ζήτημα χρόνου πριν κάνουν το ίδιο στέλνοντας εντολές ως δημοσιεύσεις στο Facebook, από το LinkedIn και αλλού, υποστηρίζει ο ειδικός της ESET, Λούκας Στεφάνκο.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024