Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πώς θα εισάγετε στο Gmail διευθύνσεις e-mail Φίλων σας από το Facebook

Εάν οι Φίλοι, σας έχουν επιτρέψει να βλέπετε το e-mail που έχουν δώσει στο Facebook μπορείτε να αξιοποιήσετε έναν έμμεσο τρόπο να εισάγετε μαζικά τις διευθύνσεις αυτές στο Gmail. Το κοινωνικό δίκτυο δεν επιτρέπει την εξαγωγή τους, τουλάχιστον σε όλους. Δεν μπορείτε να εισάγετε επαφές από το Facebook στο Microsoft Outlook ή στο Google Gmail, θα δείτε όμως ότι υπάρχει μια εξαίρεση που ανοίγει το δρόμο προς το βιβλίο διευθύνσεων του Gmail.

Εάν οι Φίλοι, σας έχουν επιτρέψει να βλέπετε το e-mail που έχουν δώσει στο Facebook μπορείτε να αξιοποιήσετε έναν έμμεσο τρόπο για να εισάγετε μαζικά τις διευθύνσεις αυτές στις Επαφές στο Gmail σας.

Το κοινωνικό δίκτυο δεν επιτρέπει την εξαγωγή των στοιχείων τους, τουλάχιστον σε όλους. Δεν μπορείτε να εισάγετε απευθείας επαφές από το Facebook στο Microsoft Outlook ή στο Google Gmail, θα δείτε όμως ότι υπάρχει μια εξαίρεση που ανοίγει το δρόμο προς το βιβλίο διευθύνσεων του Gmail.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Yahoo! Mail -πριν την φημολογούμενη εξαγορά του από έναν από τους μνηστήρες. Το λογαριασμό αυτό θα τον αξιοποιήσετε μόνο για να εισάγετε στοιχεία από το Facebook και να τα εξάγετε με τελικό προορισμό το Gmail. Για το Yahoo Mail, θα χρειαστείτε ένα username και ένα password (που δεν περιέχει το username σας), θα δώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου γιατί θα χρειαστεί να σας σταλεί με SMS ένας κωδικός στη συνέχεια καθώς και μια ημερομηνία γέννησης.

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Yahoo Mail, επιλέξτε το εικονίδιο του ευρετηρίου (Επαφές), στα αριστερά κάτω από το λογότυπο της υπηρεσίας. Επιλέξτε Actions στη μεσαία στήλη και στη συνέχεια Import from Facebook. Μάλιστα, μετά τη δημιουργία του λογαριασμού σας στο Yahoo Mail, θα δείτε ότι η υπηρεσία σας παροτρύνει να εισάγετε τα στοιχεία των φίλων σας από το Facebook, το Google, το Outlook ή άλλο λογαριασμό Yahoo, και σας οδηγεί βήμα προς βήμα πως να το κάνετε.

Αφού δώσετε την απαραίτητη εξουσιοδότηση σε τρίτο συνεργαζόμενο φορέα όπως θα διαπιστώσετε, θα δείτε τη λίστα των επαφών σας να εμπλουτίζεται. Θα δείτε ότι δεν έχουν όλοι οι φίλοι σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τους στείλετε e-mail. Ίσως, δεν έχουν επιλέξει να εμφανίζεται στο Χρονολόγιο -μπορείτε να κάνετε το ίδιο κι εσείς https://www.facebook.com/[to_onoma_sas_sto_FB]/about?section=contact_basic

Μετά την εισαγωγή των επαφών στο Yahoo! Mail, θα κάνετε εξαγωγή σε μορφή CSV (δηλαδή ένα αρχείο τύπου Excel, με διαχωριστικό μεταξύ των τιμών, συνήθως ένα κόμμα). Επιλέξτε Yahoo CSV.

Αφού κατεβάσετε το CSV (yahoo_contacts.csv), μπείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και μεταβείτε στις Επαφές https://www.google.com/contacts/u/0/?cplus=0#contacts. Επιλέξτε Περισσότερα και Εισαγωγή και υποδείξτε το μονοπάτι που οδηγεί στο yahoo_contacts.csv (συνήθως στα Ληφθέντα αρχεία/Downloads του υπολογιστή σας στα Έγγραφά μου).


Οι επαφές σας τώρα πρέπει να έχουν μεταφερθεί. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον πως οι επαφές με τους νέους Φίλους σας στο Facebook θα μεταφέρονται αυτόματα στις Επαφές σας στο Yahoo Mail, αλλά βέβαια θα χρειαστεί να κάνετε Εξαγωγή από το Yahoo Mail και Εισαγωγή στο Gmail για να έρχονται και εκεί οι διευθύνσεις τους.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024