Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pricescope.gr για τη σύγκριση τιμών τηλεπικοινωνιακών προϊόντων

Pricescope.gr για τη σύγκριση τιμών τηλεπικοινωνιακών προϊόντων

Η ΕΕΤΤ, η ανεξάρτητη Αρχή εποπτείας της αγοράς τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων ανέπτυξε την εφαρμογή «Pricescope», το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων που συγκρίνει 1.050 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων και τις χρεώσεις αποστολής δεμάτων των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων, υποσχόμενη ευχρηστία αλλά και αξιοπιστία.

Η ΕΕΤΤ ανέπτυξε και διαθέτει στους καταναλωτές το «Pricescope», το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων. Πρόκειται για μια εφαρμογή, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, με εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο, όπως υπόσχεται η Επιτροπή, τις λιανικές τιμές για τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Internet, καθώς και για υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά.

Το Pricescope περιλαμβάνει περιγραφή προϊόντος και τιμολογιακά στοιχεία για περίπου 1.050 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ενώ αναζητά περισσότερους από 86.000 συνδυασμούς προϊόντων.

Για τον τομέα ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση αφορά χαρακτηριστικά και χρεώσεις για υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων. Τα στοιχεία καταχωρούνται και επικαιροποιούνται διαρκώς από τις εταιρίες κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο, ώστε η μέθοδος αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης του Pricescope να είναι αντικειμενική και διαφανής.

Το Pricescope της ΕΕΤΤ διαθέτει δύο βασικές λειτουργίες:

α) την αναζήτηση προϊόντων βάσει πολλαπλών κριτήριων και

β) τη σύγκριση των λιανικών τιμών με βάση τα χαρακτηριστικά της χρήσης που καταγράφει ο καταναλωτής.

Διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις για το Pricescope.gr, όπου για παράδειγμα, διαβάζουμε τα εξής:

  • Για να προχωρήσετε σε μια σύγκριση αρκεί να επιλέξετε τουλάχιστον μια υπηρεσία και να συμπληρώσετε ένα πεδίο χρόνου ομιλίας. Η ΕΕΤΤ συνιστά να προσπαθήσετε να καταγράψετε τα πραγματικά στοιχεία της χρήσης σας ώστε η σύγκριση να σας δώσει περισσότερο αξιόπιστα αποτελέσματα. Ανατρέξτε στους αναλυτικούς λογαριασμούς σας και καταγράψτε την πραγματική μηνιαία χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που πραγματοποιείτε και όχι αυτή που σας προσφέρει το διαφημιζόμενο πακέτο. Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας αναλυτικό λογαριασμό (π.χ. καρτοκινητή), αξιοποιήστε κάποια από τις διαθέσιμες εφαρμογές ή άλλη εμπειρική μέθοδο. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα αρχείο που παρέχει το σύστημα στους εγγεγραμμένους χρήστες, να το «κατεβάσετε» και να δείτε τα αποτελέσματα.

Επίσης, η ΕΕΤΤ σημειώνει πως στα αποτελέσματα που εξάγονται μπορεί να μη δείτε ως τιμή αυτή που διαφημίζεται στον τιμοκατάλογο. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, στα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, οι τιμές τιμοκαταλόγου δεν περιλαμβάνουν το τέλος συνδρομητών κινητής. Στα αποτελέσματα που εξάγονται από το σύστημα συνεκτιμάται το τέλος συνδρομητών κινητής. Ο πιο σημαντικός παράγοντας πιθανής διαφοροποίησης είναι ότι το σύστημα εκλαμβάνει τους χρόνους ομιλίας που καταγράφετε ως χρόνους πραγματικής χρήσης. Αν δηλώσετε λοιπόν, ότι μιλάτε 1500 λεπτά το μήνα, το σύστημα θεωρεί ως δεδομένο ότι μετρήσατε στο λογαριασμό σας τον πραγματικό χρόνο ομιλίας σας και αθροίστηκε στα 1500 λεπτά.

Σημειώστε πως το Pricescope δεν προβαίνει σε συγκριτική αξιολόγηση της υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά παραθέτει τα αντίστοιχα προγράμματα κάθε εταιρείας.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να:

  • ενημερώνονται για νέα προγράμματα, αλλαγές στα χαρακτηριστικά υφιστάμενων προγραμμάτων, πρόσθετες παροχές και προσφορές,
  • τροποποιούν συνεχώς τα κριτήρια/στοιχεία που επιλέγουν και να λαμβάνουν διαφοροποιημένα αποτελέσματα,
  • δημιουργούν προσωπικά προφίλ χρήσης υπηρεσιών, διευκολύνοντας μελλοντικές αναζητήσεις και συγκρίσεις.

Επισκεφθείτε το Pricescope στο διαδικτυακό τόπο https://www.pricescope.gr.

H εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

tech.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024