Αποθηκεύονται οι όροι αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζητήσεων από το Google μετά από διακοπή σύνδεσης

Αποτελέσματα αναζητήσεων από το Google μετά από διακοπή σύνδεσης
Το Google search app, στη νεότερη έκδοση της εφαρμογής αναζήτησης μέσω Google για Android θα αποθηκεύει τους όρους αναζήτησης που υποβάλλει ο χρήστης σε περίπτωση που η σύνδεση στο Διαδίκτυο διακοπεί. Η εντολή αναζήτησης θα εκτελείται αυτόματα όταν ο χρήστης επανασυνδεθεί και ο χρήστης θα ειδοποιείται για τα αποτελέσματα όλων των αναζητήσεων που έχει υποβάλλει offline.

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία, οι αναζητήσεις θα αποθηκεύονται ακόμα και εάν χαθεί το σήμα ή ο χρήστης θέσει σε λειτουργία πτήσης της συσκευή του. Όταν η σύνδεση αποκατασταθεί, μια ή περισσότερες επερωτήσεις στη μηχανή που υποβλήθηκαν όντας offline, θα διενεργούνται αμέσως μετά την επανασύνδεση οnline.


Δείτε το παράδειγμα που δίνει η Google:
O χρήστης αναζητά ενημέρωση για τον καιρό, υποβάλλοντας τη λέξη κλειδί weather στο Google search app. Ειδοποιείται ότι έχει διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο και τα αποτελέσματα για την πρόβλεψη καιρού εμφανίζονται όταν η σύνδεση αποκαθίσταται, προσαρμοσμένα στις κατάλληλες παραμέτρους (π.χ. ο καιρός στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης, στην προκειμένη περίπτωση σε μια πόλη της Νιγηρίας).
 
Η Google επισημαίνει ότι εν αναμονή της σύνδεσης και παρά το γεγονός ότι οι αναζητήσεις μπορεί να συσσωρεύονται δεν θα πλήττεται η κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας και τα αποτελέσματα θα επιστρέφονται φιλτραρισμένες και μορφοποιημένες κατάλληλα ώστε να ελαχιστοποιούν την κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας -σε φορμά που έχει επιδείξει η εταιρεία ήδη από το 2015.

tech.in.gr

Συμβουλές:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: