Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα θωρακίσετε το λογαριασμό σας στο Twitter

Πώς θα θωρακίσετε το λογαριασμό σας στο Twitter

Το μονοπάτι που ακολουθούν συχνά όσοι επιχειρούν να υποκλέψουν στοιχεία χρηστών μέσω Twitter αποκαλύπτει η τρέχουσα είδηση για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς. Η κατ'επανάληψη δημοσίευση της ναζιστικής σβάστικας και tweet υπέρ της τουρκικής στάσης απέναντι στην Ολλανδία αποδίδεται σε χάκινγκ μέσω εξουσιοδοτημένου app τρίτου από χρήστες του Twitter.

Το μονοπάτι που ακολουθούν συχνά όσοι επιχειρούν να υποκλέψουν στοιχεία χρηστών μέσω Twitter αποκαλύπτει η τρέχουσα είδηση για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς -επωνύμων και ανωνύμων.

Η κατ’επανάληψη δημοσίευση της ναζιστικής σβάστικας και tweet υπέρ της τουρκικής στάσης απέναντι στην Ολλανδία στους λογαριασμούς όπως του Forbes, των Starbucks Argentina και άλλων, αποδίδεται σε χάκινγκ μέσω εξουσιοδοτημένου app τρίτου από χρήστες του Twitter.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πως θα επιθεωρεί τις εφαρμογές (app) και τα δικαιώματα που τους έχουν αποδοθεί. Εξάλλου, παραχωρώντας δικαιώματα πρόσβασης (read/write, direct messages) σε app τρίτων στο λογαριασμό σας στο Twitter, επιτρέπετε όχι την ανάγνωση των tweet που ενδεχομένως έχετε ορίσει δημόσια, αλλά και στα προσωπικά μηνύματά σας ή στο e-mail σας.

Για να δείτε σε ποια app έχετε παραχωρήσει δικαιώματα πρόσβασης στο λογαριασμό σας στο Twitter, μετά από το login, μεταβείτε στην καρτέλα των Apps στη διεύθυνση https://twitter.com/settings/applications και ανακαλέστε τα δικαιώματα που έχετε παραχωρήσει σε app που δεν χρησιμοποιείτε πια ή δεν χρειάζεστε (Revoke access).

  • Θυμηθείτε ότι… δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον ίδιο συνδυασμό username/password ή το ίδιο password σε διαφορετικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από όπου μπορείτε να υποστείτε τις περισσότερες απώλειες προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε password manager για να κλειδώσετε τους πολλούς, διαφορετικούς κωδικούς σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην παραχωρήσετε τον κωδικό σας (password) σε μια εφαρμογή τρίτου που χρειάζεται τα στοιχεία σας στο Twitter, αφού έτσι τους παραχωρείτε την άδεια να κάνουν ό,τι θα μπορούσατε να κάνετε κι εσείς από το λογαριασμό σας -ακόμα και να σας «κλειδώσουν» απ’έξω. Για να δοκιμάσετε εάν το app ή ένας δικτυακός τόπος που σας ζητά login στο Twitter δεν απαιτεί να καταχωρίσει το ίδιο τα στοιχεία login και password -δηλαδή να τα παραχωρήσετε σε τρίτο- τότε κάντε ένα απλό τρικ: επισκεφτείτε το twitter.com και κάντε login από εκεί. Εάν επιστρέψετε στο app που σας ζητούσε login στο Twitter αφού κάνετε login από το twitter.com και επιμένει να κάνετε login, τότε δεν θα πρέπει να το εμπιστευτείτε.

Τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιβεβαίωση στοιχείων σε δύο βήματα από τις Ρυθμίσεις
https://twitter.com/settings/account (αν και θα πρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό σας και με έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ίσως δεν θέλετε να το κάνετε αυτό).

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024