Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lenovo εξαγοράζει το τμήμα smartphone της Motorola από την Google

Η Lenovo εξαγοράζει το τμήμα smartphone της Motorola από την Google

Η Lenovo και η Google έφτασαν σε οριστική συμφωνία κατά την οποία η Lenovo πρόκειται να εξαγοράσει τον τομέα Motorola Mobility smartphone business, έναντι 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με ένα ήδη ισχυρό PC business και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business, η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Lenovo στην αγορά των smartphones.

Στις 29 Ιανουαρίου 2014, η Lenovo και η Google κατέληξαν σε οριστική συμφωνία κατά την οποία η Lenovo πρόκειται να εξαγοράσει τον τομέα smartphone της Motorola Mobility. «Με ένα ήδη ισχυρό τμήμα PC και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα smartphone, η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Lenovo στην αγορά των smartphones», αναφέρεται στην ανακοίνωση της συμφωνίας από την Lenovo.

Επιπλέον, προσδοκά να αποκτήσει δυνατή παρουσία στις αγορές της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής αλλά και «πάτημα» στην Δυτική Ευρώπη, συμπληρώνοντας το δυνατό και ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business της στις αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο. Κι αυτό καθώς, η Motorola είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες και Νο3 στην Λατινική Αμερική.

Η Lenovo, η οποία το 2005 εξαγόρασε το PC business της IBM, εξαγοράζει τώρα το παγκοσμίου φήμης brand της Motorola Mobility, συμπεριλαμβανομένου του MOTOROLA brand και του portfolio καινοτόμων smartphones όπως το Moto X και Moto G και τα DROID Ultra series.

Η εξαγορά του τμήματος smartphone της Motorola Mobility θα κοστίσει στην κινέζικη εταιρεία 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια. H Google διατηρεί την κυριότητα της συντριπτικής πλειονότητας του portfolio πατεντών της Motorola Mobility, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων κατοχύρωσης νέων τεχνολογιών που εκκρεμούν.

  • Στην Motorola αποδίδεται η εφεύρεση ενός από τα πρώτα κινητά τηλέφωνα. Η εταιρεία κατέχει περισσότερες από 17 χιλιάδες κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες για την λειτουργία των σύγχρονων smartphone
  • Η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο του 2011 και θεωρήθηκε ως «ασπίδα» της Google απέναντι σε πολύ πιθανές διεκδικήσεις από την Microsoft και την Apple για την καταβολή ακριβών αντιτίμων για τα πνευματικά δικαιώματα επί τεχνολογιών που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα με το Android της Google. Η Motorola Mobility αποσπάστηκε από την Motorola το 2011 (οπότε σχηματίστηκε και η Motorola Solutions).

Η Lenovo θα λάβει άδεια χρήσης του πλούσιου αυτού χαρτοφυλακίου και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, στην Lenovo περνούν 2000 πατέντες (καθώς όπως προαναφέρθηκε και η εμπορική επωνυμία Motorola Mobility και το portfolio με τα trademark της εταιρείας).

H Lenovo κατέχει την κορυφαία θέση μεταξύ των κατασκευαστών PC, πριν από λίγες ημέρες εξαγόρασε και το τμήμα server x86 της ΙΒΜ και ανακοίνωσε την αναδιοργάνωσή της για την «εποχή μετά το PC», («PC+ era»). Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με LTE, Vibe Z.

Από την άλλη πλευρά, η Motorola Mobility έχει ανακοινώσει ότι το μόνο smartphone «Made in USA» Moto X πρόκειται κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Βρετανία, την Γερμανία και την Γαλλία. Το Moto X διατίθεται στις ΗΠΑ, αφού προηγουμένως ο πελάτης το διαμορφώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του με το λογισμικό Moto Maker.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις της νέας Motorola, η οποία έχει ασπαστεί την ιδέα των συναρμολογούμενων smartphone.

Πάντως, ο CEO της Motorola Mobility Dennis Woodside (ο «Googler» που αντικατέστησε τον επικεφαλής της εταιρείας μετά την εξαγορά του 2011) δήλωσε σχετικά με την εξαγορά πως «η Motorola Mobility, ως τμήμα πλέον της Lenovo, θα επιταχύνει την πορεία της προς τον στόχο προσέγγισης των επόμενων 100 εκατομμυρίων ανθρώπων με Mobile Internet».

Ο Υang Yuanqing, πρόεδρος και CEO της Lenovo εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι με ένα τέτοιο όνομα, η Lenovo θα αναχθεί σε ισχυρό διεθνή ανταγωνιστή στα smartphone και αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία της επωνυμίας του ThinkPad από την IBM.

Από την Google, ο CEO Larry Page δήλωσε πως η Lenovo έχει ό,τι απαιτείται για να καταστήσει την Motorola Mobility έναν μεγάλο παίκτη στο οικοσύστημα Android. Εξήγησε δε έμμεσα την κίνηση αυτή λέγοντας πως, η Google συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στην καινοτομία πάνω στο Android για ολόκληρο το οικοσύστημα, προς το συμφέρον όλων των χρηστών smartphone οπουδήποτε.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    «Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

    Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 23 Απριλίου 2024