Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
No στην απομόνωση από το Ίντερνετ, λέει η γαλλική βουλή

No στην απομόνωση από το Ίντερνετ, λέει η γαλλική βουλή

Οι Γάλλοι βουλευτές απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης Σαρκοζί να αποκλείει από το Ίντερνετ όσους πιάνονταν να κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες τρεις φορές

Οι Γάλλοι βουλευτές απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης Σαρκοζί να αποκλείει από το Ίντερνετ όσους πιάνονταν να κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες τρεις φορές, καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, χτες Πέμπτη.

Η απαίτηση να συνεχίσουν οι «πειρατές» του Διαδικτύου να πληρώνουν το αντίτιμο για την πρόσβαση στο Ίντερνετ, αν και αποκλεισμένοι από αυτό για ένα χρόνο, οδήγησε δύο από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία να πουν No στο σχετικό νομοσχέδιο. Έτσι, μαζί με την ψήφο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να μην περάσει ο αμφιλεγόμενος νόμος.

Οι Γάλλοι χρήστες του Διαδικτύου πάντως ήταν έτοιμοι να ντύσουν στα μαύρα του δικτυακούς τους τόπους, για να διαδηλώσουν έτσι ψηφιακά. H παρακολούθηση και το φιλτράρισμα της ιντερνετικής κίνησης από μια νέα κρατική υπηρεσία, γνωστή ως Hadopi, εγείρει θέματα προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ στο YouTube:

Ωστόσο, παρά την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση ενδέχεται να το επαναφέρει ανανεωμένο και πάλι ενώπιον της Βουλής, αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Το μέτρο θεωρείται ακραίο, δεδομένου ότι ένας στους τρεις Γάλλους χρήστες παραδέχεται ότι κατεβάζει αρχεία μουσικής και ταινιών που καλύπτονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, κάτι τέτοιο θα «βύθιζε στο σκοτάδι» το γαλλικό Ίντερνετ.

Διαβάστε Το Ιστορικό της υπόθεσης

Περισσότερα Τεχνολογικά Νέα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024