Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάληψη στο Twitter από 17χρονο το Σαββατοκύριακο

Κατάληψη στο Twitter από 17χρονο το Σαββατοκύριακο

Βαριόταν, δεν είχε τι να κάνει και έτσι έφτιαξε δύο «σκουλήκια» που σύρθηκαν από προφίλ σε προφίλ στο Twitter και έστελναν ανεπίκλητα πλαστά μηνύματα στους χρήστες της υπηρεσίας μικρο-μπλόγκινγκ.

Βαριόταν, δεν είχε τι να κάνει και έτσι έφτιαξε δύο «σκουλήκια» που σύρθηκαν από προφίλ σε προφίλ στο Twitter και έστελναν ανεπίκλητα πλαστά μηνύματα στους χρήστες της υπηρεσίας μικρο-μπλόγκινγκ.

Το Σαββατοκύριακο αυτό αν και ηλιόλουστο δεν ενέπνευσε τον 17χρονο Michael «Mikeyy» Mooney για τίποτα άλλο, παρά για να παίξει με το Twitter. Και πράγματι, από τη Δευτέρα είναι άλλος άνθρωπος -διάσημος.

Ο δημιουργός των σκουληκιών αποκάλυψε την ταυτότητά του στο CNet. Ζει στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ και είναι μόλις 17 ετών. Φτιάχνει «σκουλήκια» εδώ και τρία χρόνια και ονειρεύεται να γίνει ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών. Τα worm του Twitter ήταν γέννημα της ανίας του.

Το πρώτο σκουλήκι του, γνωστό ως StalkDaily χτύπησε την υπηρεσία το Σάββατο 11 Απριλίου και προωθούσε το StalkDaily.com, το δικτυακό τόπο του πιτσιρικά για μια υπηρεσία ανάλογη με το Twitter.

Το δεύτερο σκουλήκι, γνωστό ως Mikeyy, ακολούθησε την Κυριακή, ΄και μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Twitter υποστήριζαν ότι είχαν κλείσει την κερκόπορτα της υπηρεσίας. Όπως παραδέχονται, αναγκάστηκαν να σβήσουν περί τα 10.000 tweet στην υπηρεσία και να θωρακίσουν αρχικά 90, στη συνέχεια 100 και τελικά απροσδιόριστο αριθμό λογαριασμών στην υπηρεσία.

Οι πρώτες περιγραφές για το τι πραγματικά έκανε ο νεαρός στο Twitter εξηγούν:

Ο Mikeyy κατάλαβε ότι το Twitter σου επιτρέπει να εισάγεις όχι μόνο κείμενο (text) στην ενότητα bio, αλλά και μικρά κομμάτια κώδικα (στην τρέχουσα περίπτωση javascript).
Στη συνέχεια δημιούργησε δύο τουλάχιστον εικονικούς χρήστες -δύο προφίλ στην υπηρεσία με τον επιβλαβή κώδικα στo bio (το σχετικό βιογραφικό). Όσοι εγγράφονταν ως followers των χρηστών αυτών, επισκέπτονταν άθελά τους τις ιστοσελίδες που έκρυβε στα script (ο ένας από τους δύο λογαρισμούς λέγεται ότι είναι ο»gangsterboyhah»).
Εντός 3 δευτερολέπτων, το script ζητούσε από τον browser του επισκέπτη το cookie του Twitter και το username (τα οποία πιθανότατα παρέμεναν αποθηκευμένα για ταχύτερη είσοδο στην υπηρεσία). Έτσι, υπέκλεπτε τα στοιχεία εισόδου του χρήστη και άρχισε να υποδύεται ότι είναι ο χρήστης-θύμα. Αρχίζει να στέλνει tweets, να αντιγράφει τον εαυτό του στο bio του θύματος και έτσι συνέχιζε την πορεία του…

Μετά την δημοσιότητα που κέρδισε από το επιτυχημένο εγχείρημά του, ο Mooney ασχολείται με την επανασχεδίαση του StalkDaily.com (για να πάψει να τιτιβίζει στο Twitter). Πάντως η ιδέα του είναι να προσφέρει μια υπηρεσία micro-blogging όπου το Update status των χρηστών θα έχει φωτογραφίες και βίντεο του χρήστη. Κάθε φορά που ο χρήστης ανεβάζει φωτογραφία ή βίντεο, θα το μαθαίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι….

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024