Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λογοκρισία» ή «Bug» η εξαφάνιση βιβλίων ομοφυλοφίλων από το Amazon;

«Λογοκρισία» ή «Bug» η εξαφάνιση βιβλίων ομοφυλοφίλων από το Amazon;

Στις 12 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα για την Καθολική Εκκλησία, όλα τα βιβλία "για ενήλικες" στο Amazon εξαφανίστηκαν από τα αποτελέσματα γενικής αναζήτησης και best seller

Στις 12 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα για την Καθολική Εκκλησία, όλα τα βιβλία «για ενήλικες» στο Amazon εξαφανίστηκαν από τα αποτελέσματα γενικής αναζήτησης και best seller, προκαλώντας αντιδράσεις στο Ίντερνετ με την κατηγορία ότι το γνωστό διαδικτυακό πολυκατάστημα λογοκρίνει τα βιβλία.

To Amazon.com αρνείται ότι εσκεμμένα έκανε πιο δύσκολη την ανεύρεση βιβλίων ομοφυλοφίλων, με το επιχείρημα ότι το «πρόβλημα» επηρέασε την προβολή 57.310 βιβλίων σε διάφορες κατηγορίες -health, mind and body, reproductive and sexual medicine, και erotica-, μεταξύ των οποίων βέβαια ήταν και αρκετά με περιεχόμενο που φέρει τον χαρακτηρισμό «adult».

Το γεγονός έγινε αφορμή για να σταλούν χιλιάδες μηνύματα μέσω Twitter με θέμα #amazonfail, να ανέβουν χιλιάδες post με σχετικές παραπομπές στη λίστα βιβλίων που θεωρήθηκε ότι λογοκρίθηκαν από το Amazon αλλά και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στις αγορές βιβλίων από το γνωστό διαδικτυακό πολυκατάστημα.

Τι συνέβη τελικά στο Amazon.com;

Το Amazon.com αρνείται ότι υπήρξε επίθεση από χάκερ, καθώς και ότι ήταν ηθελημένη ενέργεια της εταιρείας. Ό,τι συνέβη ήταν ένα «ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα όμως με μια άλλη θεωρία, ένας μπλόγκερ ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν της 11ης Απριλίου, ο οποίος μάλιστα περιγράφει με λεπτομέρεια πως πέτυχε το σκοπό του στο μπλογκ του. Το κίνητρό του: να επικρίνει τα συστήματα που βασίζουν τα αποτελέσματά τους στην κριτική των χρηστών και προκαλέσει τους ομοφυλόφιλους…

Άλλοι υποστηρίζουν ότι απλά το Amazon.com πιάστηκε στα πράσα να υλοποιεί ένα αμφιλεγόμενο μέτρο «για να κάνει πιο φιλική την πολιτική του σε οικογένειες».

Πάντως, προς το παρόν το Amazon φέρεται να προσπαθεί να ανακάμψει και να επαναφέρει στα αποτελέσματα όλα τα βιβλία που επηρεάστηκαν σε όλους τους δικτυακούς του τόπους, αφού το «πρόβλημα» παρουσιάστηκε όχι μόνο στο Amazon.com αλλά και σε δικτυακούς τόπους σε άλλες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα Τεχνολογικά Νέα

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024