Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Imagine Cup 2009: Με το Αi.D στον τελικό του Καΐρου

Imagine Cup 2009: Με το Αi.D στον τελικό του Καΐρου

H τετραμελής ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου NTUA Team αναδείχτηκε νικητής στο φετινό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup 2009 για την Ελλάδα.

H τετραμελής ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου NTUA Team αναδείχτηκε νικητής στο φετινό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup 2009 για την Ελλάδα. Το πρότζεκτ Ai.D αποτελεί μια οικονομική λύση που επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα της καθυστερημένης διάγνωσης ασθενειών που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή είκοσι παιδιών που σήμερα πεθαίνουν κάθε λεπτό που περνά…

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου.

To AiD παρουσιάστηκε ως ένα «ολοκληρωμένο περιβάλλον αυτοματοποιημένης διάγνωσης χωρίς την παρουσία γιατρού». Αξιοποιώντας οικονομικά τεχνολογικά μέσα, μια κονσόλα Wii, το ρομποτάκι της Lego και ένα φθηνό PC, το Ai.D μπορεί να αποστείλει άμεσα με SMS στο γιατρό τα στοιχεία του ασθενή προς διάγνωση. Η ταυτοποίηση του χρήστη από το σύστημα γίνεται με το δακτυλικό του αποτύπωμα, ακολουθεί η επεξεργασία του ιατρικού του ιστορικού, η συλλογή των ιατρικών δεδομένων (θερμοκρασία, αίμα) με οδηγίες στην γλώσσα του ασθενή (το σύστημα υποστηρίζει οκτώ γλώσσες) και τέλος, η αποστολή στον γιατρό μέσω κινητής τηλεφωνίας.

H πρόκληση του φετινού Imagine Cup είναι η επίτευξη ενός από τους στόχους του ΟΗΕ, η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών που θεραπεύονται. Η ομάδα NTUA ξεκίνησε την παρουσίαση του Ai.D παραθέτοντας θλιβερά στοιχεία για το φαινόμενο: κάθε χρόνο πεθαίνουν 29.000 παιδιά 1 έως πέντε ετών που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί εάν γινόταν έγκαιρη διάγνωση της πάθησής τους -20 παιδιά κάθε λεπτό…

H (φετινή) Πρότασις από τον Αντώνη Πλατάνιο

Ο νικητής του περσινού διαγωνισμού Αντώνης Πλατάνιος κέρδισε εν απουσία του τη δεύτερη θέση -καθώς την ώρα της βράβευσης έδινε πανελλήνιες εξετάσεις. Ο Αντώνης Πλατάνιος παρουσίασε φέτος ένα σύστημα για την ταχύτερη ανίχνευση των πυρκαγιών στα δάση προκειμένου να αποτραπούν. Το Protasis αποτελείται από μια προηγμένη συσκευή πυρανίχνευσης που συλλέγει δορυφορικές φωτογραφίες και θερμογραφήματα από τις υπό προστασία περιοχές. Η συσκευή αυτή καθώς και άλλες τοποθετημένες σε καίρια σημεία μεταδίδουν το σήμα τους σε εφαρμογή εγκαταστημένη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκεί, οι πυροσβέστες έχουν τη δυνατότητα παραμετροποιώντας τη να εκτιμήσουν εάν πρόκειται για πυρκαγιά και να δράσουν ανάλογα.

OneClickOneHelp

Από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υπό την καθοδήγηση του Συμεών Ρετάλη, η ομάδα kozilab κέρδισε την τρίτη θέση στον φετινό διαγωνισμό. Η ομάδα παρουσίασε το πρότζεκτ OneClickOneHelp, στόχος του οποίου είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και τελικά να οδηγήσει τον χρήστη να δράσει. Η ομάδα αξιοποίησε την IPTV και έφτιαξε το ομώνυμο κανάλι που είναι αφιερωμένο σε ομάδες δράσης όμως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Από το κανάλι αυτό, ο χρήστης της ιντερνετικής τηλεόρασης ενημερώνεται όχι μόνο για την τρέχουσα δράση των Γιατρών, αλλά έχει στη διάθεσή του εκπαιδευτικά παιχνίδια που του μαθαίνουν πως μπορεί να συνεισφέρει, καθώς και τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μια σχετική διαμαρτυρία ή ψήφισμα (e-petition), να συμβάλλει καταβάλλοντας μια δωρεά, να συνομιλήσει με την ομάδα μέσω Skype και άλλα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Microsoft και αφορά στην χρήση των τεχνολογιών της για την ανάπτυξη καινοτόμων έργων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Ai.D στις 7 Ιούλη στον τελικό του διαγωνισμού!

Διαβάστε επίσης: Στις 18 Μάη η Ημέρα Καινοτομίας της Microsoft

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024