Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To πρώτο κινητό με Android στην Ελλάδα

To πρώτο κινητό με Android στην Ελλάδα

H Cosmote ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου την (αποκλειστική) διάθεση του πρώτου κινητού τηλεφώνου με το ανοικτό λειτουργικό σύστημα Android. Με συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών και μηνιαίο πάγιο 75 ευρώ διαθέτ

H Cosmote ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου την (αποκλειστική) διάθεση του πρώτου κινητού τηλεφώνου με το ανοικτό λειτουργικό σύστημα Android. Με συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών και μηνιαίο πάγιο 75 ευρώ διαθέτει το HTC Magic αντί 99 ευρώ, ή χωρίς συμβόλαιο, αντί 535 περίπου ευρώ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ο χειρισμός του HTC Magic γίνεται μέσω της οθόνης αφής 3,2 ιντσών, ενώ η συσκευή διαθέτει trackball και κάποια στοιχειώδη βασικά πλήκτρα. Βασίζεται στον επεξεργαστή Qualcom MSM7201a με συχνότητα λειτουργίας 528MHz και έχει μνήμη ROM (ανάγνωσης μόνο) 512MB και RAM 192MB. Ωστόσο, διαθέτει πρόσθετη θύρα για κάρτα μνήμης microSD (συμβατή SD 2.0). Έχει μικρές διαστάσεις 11,3×5,5 εκατοστά, πάχος 13,65 χιλιοστά και βάρος 118,5 γραμμάρια. Υποστηρίζει δίκτυα HSDPA/WCDMA και GSM/GPRS/EDGE και διαθέτει δέκτη GPS. Είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα 3,2MPixel με αυτόματη εστίαση για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής σε φορμά AAC, AAC+, AMR-NB, MP3, WMA, WAV, AAC-LC, MIDI, OGG και βίντεο σε φορμά MP4 και 3GP. Τέλος, έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 1340mAh με αυτονομία σε χρόνο ομιλίας έως 450 λεπτά και αναμονής έως 420 ώρες σε δίκτυα GSM. Συνδέεται σε δίκτυο μικρής εμβέλειας μέσω Bluetooth 2.0 με EDR, σε ασύρματα δίκτυα Wi-Fi 802.11b/g και διαθέτει θύρα HTC ExtUSB (miniUSB 2.0 11 pin και θύρα ήχου σε ένα).

Εφαρμογές, εφαρμογές, εφαρμογές

Τo HTC Magic φέρει εκ προοιμίου πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές του Google, όπως την υπηρεσία e-mail Gmail, την υπηρεσία αναζήτησης και την υπηρεσία φωνητικής επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου Google Talk. Παρέχει επίσης άμεση πρόσβαση στο Αndroid Market, το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών για το Android (από το οποίο διανέμονται ποικίλες εφαρμογές όχι μόνο επί πληρωμή, αλλά και δωρεάν).

Η Cosmote διαθέτει το HTC Magic αντί 535 περίπου ευρώ χωρίς σύνδεση. Το διαθέτει επίσης αντί 99 ευρώ όταν ο συνδρομητής επιλέξει το πρόγραμμα Cosmote i-75 με πάγιο 75 ευρώ και συμβόλαιο 1,5 χρόνου. Ωστόσο, μπορεί κανείς να το αποκτήσει και σε ακόμα χαμηλότερη τιμή, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει (η εταιρεία έχει δημιουργήσει συμβόλαια με δωρεάν χρόνο ομιλίας, SMS, και κίνηση στο Ίντερνετ αφού η συσκευή αξιοποιείται πλήρως όταν ο χρήστης είναι online). Έτσι, σε ορισμένα προγράμματα η συσκευή προσφέρεται δωρεάν.

Συγκριτικά, το iPhone 3G 8GB πωλείται από την Cosmote επίσης αντί 99 ευρώ με συμβόλαιο 12 μηνών με μηνιαίο πάγιο 75 ευρώ. Χωρίς συμβόλαιο είναι φθηνότερο από το HTC Magic (το μοντέλο των 8GB πωλείται αντί 499 ευρώ και αυτό των 16GB αντί 569 ευρώ).

Προσφορά έως 30 Ιουνίου

Επιπλέον, με κάθε νέα ενεργοποίηση των προγραμμάτων “COSMOTE i” και “COSMOTE Business i” έως και τις 30 Ιουνίου 2009, προσφέρεται κάθε μήνα συνολικός δωρεάν όγκος από 500MB έως και 2,5GB στα “COSMOTE i” και από 2GB έως και 3GB στα “COSMOTE Business i”, ανάλογα με το πρόγραμμα, και για 12 μήνες από την αρχική ένταξη.

Το HTC Magic είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, στα COSMOTE Corners, στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα OTEshops.

Η Vodafone το επιδεικνύει

Η Vodafone προβάλλει από το δικτυακό της τόπο την επικείμενη διάθεση του HTC Magic από το δίκτυο των καταστημάτων της, πολλά από τα οποία ήδη το επιδεικνύουν. Επίσης, δεσμεύεται να ενημερώσει άμεσα για τη διαθεσιμότητά του από το δίκτυό της όσους δεχτούν την αποστολή σχετικού μηνύματος από την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα για Κινητά Τηλέφωνα

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024