Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Facebook Search αλά twitter search

Facebook Search αλά twitter search

Μια μηχανή που θα απαντά στο ερώτημα «τι συμβαίνει τώρα» με τον τρόπο που το επιτυγχάνει το twitter δοκιμάζει το Facebook, όπως αποκαλύπτεται σε σχετική ανάρτηση στο μπλογκ του Facebook.

Μια μηχανή που θα απαντά στο ερώτημα «τι συμβαίνει τώρα» με τον τρόπο που το επιτυγχάνει το twitter δοκιμάζει το Facebook, όπως αποκαλύπτεται σε σχετική ανάρτηση στο μπλογκ του Facebook.

H αναζήτηση του Facebook θα ψάχνει για σχετικά με τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά στα status updates, στις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις παραπομπές και τις σημειώσεις των φίλων κάθε μέλους, στις σελίδες στις οποίες οι χρήστες δηλώνουν Fan καθώς και στα προφίλ των χρηστών που χαρακτηρίζονται από τους ίδιους δημόσια.

Το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να εξαιρεθούν από τη μηχανή. Προς το παρόν, το Facebook Search βρίσκεται υπό δοκιμή σε κλειστή ομάδα μελών της δημοφιλέστερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook φαίνεται να αντιλαμβάνεται, ίσως λίγο καθυστερημένα, ότι το twitter έχει αναδειχτεί σε μια υπηρεσία ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, ιδιαίτερα μετά την έντονη κινητοποίηση των μελών του σχετικά με το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Ιράν, αλλά και την κάλυψη των θέματος από το CNN. Οι χρήστες διαμαρτύρονται εισάγοντας στα updates τους το χαρακτηριστικό hash tag #CNNfail και άλλα μέσα.

Η αντίδρασή τους για την πλημμελή κάλυψη των γεγονότων ήταν τόσο μεγάλη, που τελικά το κανάλι ανέβασε την απάντησή του στο YouTube (η οποία περιέργως πως, προβλήθηκε όντας εισηγμένη στα Most Popular του YouTube).

Μάλιστα, θεωρήθηκε ότι ο ρόλος του twitter στην υπόθεση ήταν τόσο σημαντικός ώστε ζητήθηκε -όχι μόνο από τους χρήστες αλλά και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- να καθυστερήσει η προγραμματισμένη διαδικασία συντήρησής του που θα καθιστούσε την υπηρεσία ανενεργή.

Το twitter φέρεται να χρησιμοποιήθηκε αφενός για να ρίξει φως στα πραγματικά γεγονότα, αφετέρου για να μοιραστούν με Ιρανούς πληροφορίες για υπολογιστές proxy που θα διασφάλιζαν το απόρρητο Ιρανών που ήθελαν να διατηρήσουν ανώνυμη τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024