Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η Μετάβαση στην Ψηφιακή TV

Ξεκινά η Μετάβαση στην Ψηφιακή TV

Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσουν επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για να εκπέμψουν ψηφιακά (σε φορμά MPEG4/H.264/AVC) το σήμα τους, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα ορίσε

Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσουν επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για να εκπέμψουν ψηφιακά (σε φορμά MPEG4/H.264/AVC) το σήμα τους, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα ορίσει εγκαίρως το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, θα δημιουργήσει τον νέο ψηφιακό χάρτη και θα προκηρύξει τη χορήγηση ψηφιακών αδειών.

Όπως εκτιμάται, το 60% των ελληνικών σπιτιών θα έχει ψηφιακή τηλεόραση ήδη από τις αρχές του 2010 (η εναρμόνιση της χώρας μας στα διεθνή δεδομένα θα πρέπει να γίνει έως το 2015). Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε με νόημα ότι «η πολιτεία θα κάνει ό,τι πρέπει, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος».

Η εταιρεία Digea (από τις λέξεις Digital και Gea, Ψηφιακή Γη) έχει αναλάβει το φιλόδοξο εγχείρημα των σταθμών Mega, ANT1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΙ και Μακεδονία TV. H παρουσίαση της εταιρείας που ίδρυσαν για το σκοπό αυτό οι προαναφερόμενοι σταθμοί έγινε στις 24 Ιουνίου 2009. Κύρια δραστηριότητά της είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας, τόσο στους μετόχους, όσο και σε όποιον νομιμοποιείται και θα επιλέξει τις υπηρεσίες της.

Με την ψηφιακή μετάδοση δεν θα υπάρχουν πλέον τα λεγόμενα χιόνια στην εικόνα, η ποιότητα της εικόνας και του ήχου θα είναι υψηλή (χάρη στο φορμά MPEG4), ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Για τη λήψη του απαιτείται τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή του ψηφιακού σήματος ή ένας αποκωδικοποιητής MPEG4 χαμηλού κόστους (γύρω στα 60 ευρώ) μεταξύ της κεραίς και της αναλογικής τηλεόρασης.

Τα πρώτα τέσσερα-πέντε χρόνια οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν ψηφιακά και αναλογικά για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Μέρος του προϋπολογισμού της Digea θα απορροφηθεί για την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, καθώς και για τη δημιουργία δικτυακού τόπου στη διεύθυνση digea.gr που θα ανέβει στο Διαδίκτυο την 1η Ιουλίου.

Το πρώτο βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έγινε στις 9 Απριλίου 2009, όταν η ΕΕΤΤ ενέκρινε τη σύσταση της Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. (Digea).

Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στις ΗΠΑ έγινε στις 12 Ιουνίου 2009, χωρίς να λείψουν τα προβλήματα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024