Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαγοράστηκε το Pirate Bay

Εξαγοράστηκε το Pirate Bay

Η σουηδική εταιρεία Global Gaming Factory X AB ανακοίνωσε την Tρίτη 30 Ιουνίου 2009 ότι συμφώνησε να αγοράσει το Pirate Bay αντί 60 εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων (5,5 εκατομμύρια ευρώ).

Η σουηδική εταιρεία Global Gaming Factory X AB ανακοίνωσε την Tρίτη 30 Ιουνίου 2009 ότι συμφώνησε να αγοράσει το Pirate Bay αντί 60 εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων (5,5 εκατομμύρια ευρώ).

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης Internet cafe -η μεγαλύτερη ίσως στον κόσμο στην κατηγορία της- δεσμεύτηκε ότι θα βρει τρόπους να αποζημιώσει τους κατόχους δικαιωμάτων από έργα από έχουν μοιραστεί οι χρήστες της υπηρεσίας.

Ο αγοραστής δηλώνει επίσης έτοιμος να αξιοποιήσει την εξαιρετική δημοτικότητα του Pirate Bay (πρόκειται για ένα από τα 100 δημοφιλέστερα σάιτ παγκοσμίως) επενδύοντας σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Η αλλαγή διεύθυνσης θα λάβει χώρα τον Αύγουστο και τότε η GGF θα πάρει τα ηνία (κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος των torrent από το σάιτ).

Η ίδια εταιρεία θα αγοράσει επίσης την Peerialism, μια εταιρεία που έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία μοιράσματος αρχείων που παραμένει συμβατή με το BitTorrent. H εξαγορά αυτή θα κοστίσει στην GGF 100 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (9,2 εκατομμύρια ευρώ).

Νωρίτερα φέτος, δικαστήριο στη Σουηδία έκρινε ένοχους τους ιδιοκτήτες του Pirate Bay, Peter Sunde, Carl Lundstrom, Frederik Neij και Gottfrid Svartholm Warg για συνέργεια στη διάθεση/διακίνηση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το Pirate Bay δεν διαθέτει το ίδιο αρχεία με προστατευμένο περιεχόμενο, αλλά παραπέμπει σε τμήματα αυτών που κατέχουν (ανώνυμοι) χρήστες του Διαδικτύου -τα λεγόμενα torrent. Εν τούτοις, το δικαστήριο τους επέβαλλε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 2,67 εκατομμύρια ευρώ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024