Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φτερά κάνει ο Firefox 3.5 από τα ράφια του Διαδικτύου

Φτερά κάνει ο Firefox 3.5 από τα ράφια του Διαδικτύου

Κάθε δευτερόλεπτο 45-68 άνθρωποι κατεβάζουν την νέα έκδοση του Firefox 3.5, με τον αριθμό των συνολικών download ανά τον κόσμο να φτάνει ήδη τα 3.328.931 από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικτυακή διάθε

Κάθε δευτερόλεπτο 45-68 άνθρωποι κατεβάζουν την νέα έκδοση του Firefox 3.5, με τον αριθμό των συνολικών download ανά τον κόσμο να φτάνει ήδη τα 3.328.931 από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικτυακή διάθεσή του την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009, όπως μαρτυρά το DownloadStats του ιδρύματος Mozilla. H έκδοση 3 κατέχει το ρεκόρ Guinness των software download, αφού εντός 24 μόλις ωρών την κατέβασαν οκτώ εκατομμύρια φορές.

Κατεβάστε την έκδοση 3.5 από το Mozilla.com

Το κυριότερο πλεονέκτημα της έκδοσης 3.5 φέρεται να είναι η ταχύτερη εκτέλεση της Javascript: το ίδρυμα Mοzilla υποστηρίζει ότι η νέα έκδοση διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με την έκδοση 3 και δεκαπλάσιες σε σχέση με την έκδοση 2.

Δείτε ένα βίντεο με τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης 3.5.

Όπως αναφέρεται στην ενότητα Επιστήμη-Τεχνολογία του In.gr, η νέα έκδοση του προγράμματος ενσωματώνει μια ποικιλία βελτιώσεων, από τις οποίες ορισμένες είναι άμεσα ορατές στο χρήση και άλλες βρίσκονται κρυμμένες βαθιά κάτω από το «καπό». Το λογισμικό διατίθεται σε 70 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Μια από τις βασικότερες βελτιώσεις είναι το TraceMonkey, μια νέα μηχανή για την προβολή ιστοσελίδων που έχουν δημιουργηθεί με τη γλώσσα JavaScript, δημοφιλή στην ανάπτυξη εφαρμογών Web 2.0. Στην προβολή τέτοιων ιστοσελίδων, «ο Firefox 3.5 είναι πάνω από δύο φορές ταχύτερος από τον Firefox 3 και δέκα φορές ταχύτερος από τον Firefox 2» υποστηρίζει το Ίδρυμα Mozilla.

Πολλοί επίσης θα βρουν χρήσιμη τη λειτουργία πλοήγησης ινκόγκνιτο (private browsing), η οποία παρακάμπτει την καταγραφή και την τοπική αποθήκευση των προορισμών που επισκέπτεται ο χρήστης.

Η έκδοση 3.5 υποστηρίζει επίσης τις προδιαγραφές της νέας εκκολαπτόμενης έκδοσης της γλώσσας του Διαδικτύου HTML 5.0 για την εύκολη ενσωμάτωση και αναπαραγωγή βίντεο σε ιστοσελίδες χωρίς plug in (όπως το flash) και τη λειτουργία διαδικτυακών υπηρεσιών σε κατάσταση offline.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Νet Applications, τα οποία δημοσιεύει το CNet, το μερίδιο του Firefox στην αγορά λογισμικού πλοήγησης έχει αυξηθεί στο 22,5%.

Ο Internet Explorer της Microsoft έχει συρρικνωθεί στο 65,5%, ενώ το Safari της Apple και το Chrome της Google βελτίωσαν την απήχησή τους με μερίδιο 8,4% και 1,8% αντίστοιχα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024