Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώα η μητέρα που καταχράστηκε το MySpace

Αθώα η μητέρα που καταχράστηκε το MySpace

Δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα η παραβίαση των κανόνων λειτουργίας ενός σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και αν η παραβίαση αυτή έχει έμμεσα οδηγήσει στην αυτοκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού.

Δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα η παραβίαση των κανόνων λειτουργίας ενός σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και αν η παραβίαση αυτή έχει έμμεσα οδηγήσει στην αυτοκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού.

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε αθώα 52χρονη μητέρα που, υποδυόμενη 16χρονο αγόρι μέσω MySpace, εξαπάτησε 13χρονη, η οποία θεωρήθηκε ότι οδηγήθηκε σε αυτοκτονία από τα σκληρά λόγια του αγοριού με τον οποίο νόμιζε ότι επικοινωνούσε.

Οι ενάγοντες διατηρούσαν την ελπίδα ότι, με αφορμή την υπόθεση αυτή, θα χαρακτηριζόταν για πρώτη φορά έγκλημα η παραπλάνηση μέσω Διαδικτύου, το λεγόμενο cyber-bullying («κυβερνο-νταηλίκι») όπως το αποκαλούν. Όμως, τελικά δεν κρίθηκε τίποτα περισσότερο από ένα πταίσμα.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι συνήγοροι της οικογένειας του μικρού κοριτσιού ήταν η απουσία σχετικής νομοθεσίας. Έτσι, η Λόρι Ντρου οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη όχι στο Μιζούρι αλλά στο Λος Αντζελες, όπου εδρεύει το MySpace. Εκδιώχτηκε με βάση την ομοσπονδιακή νομοθετική πράξη Computer Fraud and Abuse Act, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά σε υπόθεση που αφορά σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, καθώς συνήθως χρησιμοποιείται σε υποθέσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστές. Το σκεπτικό ήταν ότι η Λ.Ντρου άνοιξε έναν λογαριασμό στο MySpace με ψευδή στοιχεία -τα φανταστικά στοιχεία ενός 16χρονου αγοριού- παραβαίνοντας τους κανόνες λειτουργίας του δημοφιλέστερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 52χρονη σήμερα μητέρα δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ μαζί με την 13χρονη κόρη της, Σάρα, και φίλη της Μέγκαν Μέγιερ, αρχικά για να διαπιστώσουν εάν η Μέγκαν διέσπειρε φήμες για τη Σάρα. Για να το επιτύχουν ως Josh Evans φλέρταρε τη Μέγκαν και αργότερα την υπέβαλλε σε εξευτελιστικά σχόλια. Η Μέγκαν κρεμάστηκε με μια ζώνη τον Οκτώβριο του 2006 αφότου έλαβε το μήνυμα από τον Josh που της έλεγε «ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς εσένα».

Η Λ.Ντρου καταδικάστηκε για τρία πλημμελήματα που αφορούν την κατάχρηση υπολογιστών, όχι όμως και για την πολύ σοβαρότερη κατηγορία της συνομωσίας, που επισείει ποινή έως και 20ετούς φυλάκισης. Οι συνήγοροι της Ντρου όμως κατάφεραν να καταρρίψουν και αυτές τις καταδίκες, αφού έπεισαν το δικαστήριο ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται για έγκλημα όποιος παραβαίνει τους κανόνες λειτουργίες του MySpace.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024