Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Χοτζ «δραπετεύει» με το iPhone 3G S

Ο Χοτζ «δραπετεύει» με το iPhone 3G S

O Τζορτζ Χοτζ, ο πρώτος χάκερ που κατάφερε να ξεκλειδώσει το πρώτο iPhone, έπιασε στα χέρια του και το iPhone 3G S και κατάφερε να το κάνει να δραπετεύσει από τα δεσμά του App Store για να εγκαθιστά ο

O Τζορτζ Χοτζ, ο πρώτος χάκερ που κατάφερε να ξεκλειδώσει το πρώτο iPhone, έπιασε στα χέρια του και το iPhone 3G S και κατάφερε να το κάνει να δραπετεύσει από τα δεσμά του App Store για να εγκαθιστά ο καθένας όποια εφαρμογή του καπνίσει, χωρίς την άδεια της Apple.

H εφαρμογή που ανέπτυξε ονομάζεται purplera1n και αρχικά κυκλοφόρησε μόνο σε έκδοση για Windows (ένα PC με το λειτουργικό συνδράμει το jailbreaking), αλλά σύντομα με λίγη βοήθεια από τους AriX και westbaer διατέθηκε και σε έκδοση για Mac.

Δείτε μια επίδειξη της εφαρμογής από το CrunchGear

Αρχικά, ο χρήστης του iPhone 3G S πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή του Χοτζ, purplera1n. Απαιτείται επίσης ένα σύστημα με Windows (όχι όμως την έκδοση 7), η τελευταία έκδοση του iTunes εγκαταστημένη και ένα iPhone 3G S με την έκδοση 3.0 του firmware. Ο χρήστης συνδέει το iPhone. Κάνει κλικ στο «make it ra1n». Περιμένει, Κατά το boot, τρέχει το Freeze (την εφαρμογή εγκατάστασης του purplera1n). Η συνέχεια είναι απλή, αν και υπάρχουν σχετικά tutorial στο σάιτ του purplera1n. Ανάλογη είναι και η διαδικασία σε Mac.

Ο Χοτζ όταν ήταν 17 χρονών δημοσίευσε στο μπλογκ του την (μάλλον πολύπλοκη) διαδικασία που οδηγούσε στο «ξεκλείδωμα» του πρώτου iPhone,επιτρέποντας στον κάτοχό του να το χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας προτιμά είτε στις ΗΠΑ είτε σε άλλες χώρες. Το πρώτο ξεκλείδωτο iPhone αγοράστηκε από μια αμερικάνικη εταιρεία επισκευής κινητών τηλεφώνων, τη CertiCell, με αντάλλαγμα ένα καινούργιο σπορ αυτοκίνητο Nissan 350Ζ και τρία νέα (κλειδωμένα) iPhone 8GB, έτσι για να παίζει.

Ο Χοτζ δέχεται δωρεές.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024