Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης το ΕΔΕΤ

Δεν θα περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης το ΕΔΕΤ

Ο πρόεδρος του ΕΔΕΤ, καθηγητής κος Τσανάκας, αρνείται κατηγορηματικά να εμπλακεί το ΕΔΕΤ σε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος του ΕΔΕΤ, καθηγητής κος Τσανάκας, αρνείται κατηγορηματικά να εμπλακεί το ΕΔΕΤ σε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας απέστειλε δελτίο Τύπου με το οποίο επιχειρεί να αποσαφηνίσει γιατί αρνείται να ελέγξει τη χρήση του ακαδημαϊκού δικτύου κατά τον τρόπο που απαιτεί ο ΟΤΕ.

Ενημέρωση:Ο ΟΤΕ απαντά με νέο εξώδικο στο ΕΔΕΤ, με το οποίο επιμένει ότι η χρήση του δικτύου από το Athens Indymedia μέσα από το ΕΜΠ συνιστά παραβίαση και ζητά από το ΕΔΕΤ να διακόψει πάραυτα τη σύνδεση του ΕΜΠ με το δίκτυo έως ότου αυτό συμμορφωθεί με τον κανονισμό χρήσης. Δεν επιμένει σε κοινό έλεγχο, καταλήγει όμως στο συμπέρασμα ότι η καταγγελόμενη παράβαση υφίσταται και επιφυλάσσεται…

Νωρίτερα, το ΕΔΕΤ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τονίζει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«H ΕΔΕΤ ΑΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κρίνει ή να αξιολογεί το εσωτερικό δίκτυο και το ψηφιακό περιεχόμενο σε κάθε εκπαιδευτικό/ερευνητικό φορέα.

Οι υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ-ΕΔΕΤ προβλέπουν την μη εμπορική χρήση των υποδομών του δικτύου κορμού ΕΔΕΤ.

Είναι πρακτικώς και νομικώς ανέφικτη η εμπλοκή της ΕΔΕΤ ΑΕ σε διαδικασία αξιολόγησης του ψηφιακού περιεχομένου για οποιονδήποτε δημόσιο εκπαιδευτικό/ερευνητικό φορέα. Η ευθύνη της ΕΔΕΤ ΑΕ περιορίζεται μέχρι τη φυσική διασύνδεση κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος στο δίκτυο κορμού, και δεν περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ψηφιακού περιεχομένου και των δικτυακών υπηρεσιών στο εσωτερικό κάθε ιδρύματος.

Θέματα ελευθερίας της έκφρασης μέσω διαδικτύου δεν πρέπει να εμπλέκουν σε καμία περίπτωση φορείς όπως την ΕΔΕΤ ΑΕ,που εξυπηρετούν με την παροχή της υποδομής δικτύου κορμού, με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, τεράστιο αριθμό πολιτών.

Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία των θέσεων της ΕΔΕΤ ΑΕ είναι εκτός πραγματικότητας.»

Το κείμενο της εξώδικης δήλωσης της ΟΤΕ ΑΕ για την ιστοσελίδα “Athens Indymedia” έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΕΜΠ, ως αρμόδιο να αποφανθεί επί των καταγγελλομένων.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης και τα πολλά και ποικίλα σχόλια που προκάλεσε η απάντηση του ΕΔΕΤ δια στόματος του προέδρου του κ.Τσανάκα μετά από σχετικό ρεπορτάζ του In.gr Τεχνολογία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024