Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΔΕΤ: Δεν Διακόπτουμε τη Διασύνδεση του ΕΜΠ

ΕΔΕΤ: Δεν Διακόπτουμε τη Διασύνδεση του ΕΜΠ

Το ΕΔΕΤ δηλώνει, ξανά, κατηγορηματικά ότι δεν θα διακόψει τη διασύνδεση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με τα άλλα ιδρύματα και το Ίντερνετ, επειδή ο ΟΤΕ καταγγέλλει παραβίαση του κανονισμού από τ

Το ΕΔΕΤ δηλώνει, ξανά, κατηγορηματικά ότι δεν θα διακόψει τη διασύνδεση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με τα άλλα ιδρύματα και το Ίντερνετ, επειδή ο ΟΤΕ καταγγέλλει παραβίαση του κανονισμού από το ΕΜΠ λόγω χρήσης του δικτύου από το Athens Indymedia.

O OTE απέστειλε νέο εξώδικο στο ΕΔΕΤ, με το οποίο αφενός δεν επιμένει να ελεγχθεί από κοινού η χρήση του δικτύου, αφετέρου αναφέρεται σε σαφή παράβαση της μεταξύ τους σύμβαση από τη χρήση του δικτύου από το Athens Indymedia μέσα από το ΕΜΠ.

Ο Οργανισμός αξιώνει από το ΕΔΕΤ να διακόψει πάραυτα -εντός 5 ημερών- τη σύνδεση του ΕΜΠ με τους άλλους φορείς και το Ίντερνετ εάν αυτό δεν συμμορφωθεί άμεσα με τον κανονισμό χρήσης και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του σε αντίθετη περίπτωση. Επικαλείται για αυτό το δικαίωμα που έχει το ΕΔΕΤ να το πράξει εάν δεν τηρείται ο κανονισμός χρήσης.

Σε αυτόν αναφέρεται ότι:

«Η ακαδημαϊκή – ερευνητική, μη εμπορική φύση του ΕΔΕΤ σημαίνει ότι επιτρέπεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς όφελος κυρίως της Ελληνικής Ακαδημαϊκής – Ερευνητικής κοινότητας και ως αποτέλεσμα όλου του Διαδικτύου.

Ταυτόχρονα σημαίνει ότι :

i.Δεν επιτρέπεται να διακινείται πάνω από το ΕΔΕΤ πληροφορία της οποίας τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης είναι εμπορικοί φορείς ή δίκτυα που δεν ανήκουν στα προαναφερόμενα ή στα αντίστοιχά τους στο εξωτερικό.

ii.Δεν επιτρέπεται η άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων μέσω του ΕΔΕΤ. Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνεται η πώληση αγαθών ή υπηρεσιών, η υπεκμίσθωση χωρητικότητας και η διαφήμιση, από τα συνδεδεμένα δίκτυα ή από τρίτους. Εξαιρείται η αγορά αγαθών μέσω του Διαδικτύου από χρήστες των συνδεδεμένων στο ΕΔΕΤ δικτύων.

iii.Δεν επιτρέπεται η χρήση του ΕΔΕΤ για άλλους σκοπούς πέρα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών όπως προαναφέρθηκαν.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης κάποιων από τους παραπάνω θεμελιώδεις κανόνες, το ΕΔΕΤ έχει δικαίωμα, μετά από κατάλληλη επίσημη προειδοποίηση, να αναστείλει τη σύνδεση του παραβαίνοντος δικτύου μέχρι αυτό να συμμορφωθεί», αναφέρεται στον κανονισμό.

Νέα απάντηση του ΕΔΕΤ

Το νέο εξώδικο δεν προσθέτει κάτι καινούργιο, πέρα από το γεγονός ότι ο ΟΤΕ παραιτείται από την αξίωση του ελέγχου των οπτικών ινών του ΕΔΕΤ που το συνδέουν με το ΕΜΠ. Συνεχίζει όμως να απαιτεί την αναστολή της σύνδεσης του ΕΜΠ, επειδή θεωρεί ότι αυτό παραβιάζει τον κανονισμό χρήσης του ΕΔΕΤ.

Περαιτέρω, η ΕΔΕΤ δεν θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει νομική βάση για την διακοπή της σύνδεσης κάποιου εκπαιδευτικού/ερευνητικού φορέα. Τα εξώδικα έχουν ήδη διαβιβαστεί στο ΕΜΠ για τυχόν δικές τους ενέργειες. Το ΕΔΕΤ δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση.

Σύντομα, το ΕΔΕΤ θα απαντήσει στο δεύτερο εξώδικο του ΟΤΕ, στην ίδια κατεύθυνση, καταλήγει απαντώντας στο In.gr Τεχνολογία ο επικεφαλής του ιδρύματος καθηγητής κος Τσανάκας.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης και τα πολλά και ποικίλα σχόλια των επισκεπτών.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024