Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχθρικό στο Διαδίκτυο και το Καζακστάν

Εχθρικό στο Διαδίκτυο και το Καζακστάν

Τα εθνικά δικαστήρια θα αποφασίζουν σε ποιά σάιτ θα απαγορεύεται η πρόσβαση από τη χώρα ενώ τα μπλογκ και τα δωμάτια συζητήσεων θα λογίζονται ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καζακστάν μετά την υπογραφή

Τα εθνικά δικαστήρια θα αποφασίζουν σε ποιά σάιτ θα απαγορεύεται η πρόσβαση από τη χώρα ενώ τα μπλογκ και τα δωμάτια συζητήσεων θα λογίζονται ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καζακστάν μετά την υπογραφή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου από τον ισχυρό πρόεδρο της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Ακτιβιστές καταγγέλουν ότι ο νέος νόμος είχε χαρακτηριστεί «καταπιεστικός» από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο ΟΑΣΕ είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για την διαφύλαξη της ασφαλείας στον κόσμο, στο πεδίο της ευθύνης του οποίου είναι και η ελευθερία του Τύπου και η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Καζακστάν προεδρεύει του οργανισμού το 2010.

Όπως καταγγέλλει η επικεφαλής του Διεθνούς Ιδρύματος για την Προστασία της Ελευθερίας του Λόγου Adil Soz, Σοφία Λαπίνα, παρά τις αντιδράσεις των ακτιβιστών και τις επιστολές που απέστειλαν στον πρόεδρο Ναζαρμπάγιεφ, ο νόμος εγκρίθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Ήδη έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε κάποιους δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, όπως στην υπηρεσία blogging, LiveJournal. Επίσης, καταγγέλλεται ότι πολλοί δικτυακοί τόποι αυτο-λογοκρίνονται διαγράφοντας σχόλια υπό το φόβο ότι θα κριθούν προσβλητικά και θα κλείσουν.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024