Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως ο Μπ.Γκέιτς απομυθοποιεί το Chrome OS

Πως ο Μπ.Γκέιτς απομυθοποιεί το Chrome OS

Στον Μπιλ Γκέιτς στράφηκε το CNet News για να μάθουμε τι πραγματικά είναι το Google Crhome OS που σχεδιάζει το Google. Κι εκείνος απάντησε: «Μου θυμίζει το Linux...»

Στον Μπιλ Γκέιτς στράφηκε το CNet News για να μάθουμε τι πραγματικά είναι το Google Crhome OS που σχεδιάζει το Google. Κι εκείνος απάντησε: «Μου θυμίζει το Linux…»

«Ώρες-ώρες εκπλήσσομαι από εκείνους που συμπεριφέρονται λες και πρόκειται για κάτι νέο. Υπάρχουν πολλές, πραγματικά πολλές μορφές του Linux πακεταρισμένες με διάφορους τρόπους… Εξάλλου, το Google έχει αποκαλύψει τόσα λίγα για τον τρόπο λειτουργίας του και αυτή η αοριστία το κάνει ολοένα πιο ενδιαφέρον», είπε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Όσο για την άποψη ότι ο browser είναι πλέον το λειτουργικό σύστημα, ο Γκέις την απομυθοποιεί λέγοντας ότι, το να χρησιμοποιούμε τη λέξη browser είναι πλέον άσκοπο: «το Google καταχράζεται τον όρο», υποστήριξε.

Εξάλλου, είπε, είναι πλέον δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τι είναι και όχι browser: «όταν παίζει μια ταινία, αυτό τι είναι; όταν σχολιάζει; όταν επεξεργάζεται ένα κείμενο; πρόκειται για browser ή όχι;»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft. Ο Στήβεν Μπάλμερ επέμεινε ότι η προσέγγιση των Windows είναι πιο σωστή και επιχειρηματολόγησε επισημαίνοντας ότι οι χρήστες ξοδεύουν το μισό τους χρόνο εκτός browser.

Στις 8 Ιουλίου 2009 το Google ανακοίνωσε ότι ξεκινά την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος, που θα βασιστεί στον πυρήνα του Linux, στον browser Chrome και στην πολύτιμη συνδρομή της κοινότητας ανοικτού λογισμικού.

Η πρώτη έκδοση του Google Chrome OS αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2010, με προορισμό τα επονομαζόμενα netbook, η δημοτικότητα των οποίων αυξάνεται τα τελευταία δύο χρόνια ραγδαία. Δεν θα περιοριστεί όμως σε αυτά, καθώς το Google δηλώνει αποφασισμένο να επεκταθεί και στα PC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024