Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΜΕ: Από το Χαλκό στην Οπτική Ίνα

ΥΜΕ: Από το Χαλκό στην Οπτική Ίνα

Έτοιμο δηλώνει το αρμόδιο Υπουργείο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη ευρυζωνική διασύνδεση δύο εκατομμυρίων ελληνικών νοικοκυριών με τη χρή

Έτοιμο δηλώνει το αρμόδιο Υπουργείο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη ευρυζωνική διασύνδεση δύο εκατομμυρίων ελληνικών νοικοκυριών με τη χρήση οπτικών ινών.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ.Ευρυπίδης Στυλιανίδης δήλωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για ένα σημαντικό θέμα το οποίο μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία: Για την ετοιμότητά μας να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που προετοιμάσαμε για την οπτική ίνα στο σπίτι.

Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας.

Ευρυζωνικότητα στην Επαρχία

Με το νόμο αυτό, ουσιαστικά ξεκινάει η υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ’ όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν.

Σύγχρονος Εξηλεκτρισμός

Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας. Στο επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση, αφού ενημερώσουμε με ειδική συνέντευξη την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα για το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ατύπως και θα συνεχισθεί η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, το οποίο, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δρομολογηθεί προς υλοποίηση.»

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σχεδιάζει και υλοποιεί σημαντικά έργα για την περαιτέρω προώθηση της ευρυζωνικότητας, με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (Fiber to the Home-FTTH). Το σχέδιο ύψους € 2,1 δισ. αφορά στην επένδυση σε ψηφιακές υποδομές, με τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών ανοικτής πρόσβασης στους παρόχους, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες τουλάχιστον 100Mb/s.

Ευχολόγια;

Πάντως, το Μάιο κατά τη διάρκεια του 4ου συνεδρίου για την ευρυζωνικότητα που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στελέχη της αγοράς εξέφρασαν την δυσπιστία τους για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Δείτε τι είχαν πει τότε, ο κος Παντελής Τζωρτζάκης, πρόεδρος των Forthnet/Nova και ο κος Περικλής Κατσιούλας, Executive Vice President της On Telecoms.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024