Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο της ΕΕ η εξαγορά της Sun από την Oracle

Στο στόχαστρο της ΕΕ η εξαγορά της Sun από την Oracle

Τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά η προτεινόμενη εξαγορά της Sun από την Oracle θα επιχειρήσει να εκτιμήσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2010 η ευρωπαϊκή επιτροπή αρμόδια για θέματα υγιούς α

Τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά η προτεινόμενη εξαγορά της Sun από την Oracle θα επιχειρήσει να εκτιμήσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2010 η ευρωπαϊκή επιτροπή αρμόδια για θέματα υγιούς ανταγωνισμού πριν δώσει την έγκρισή της για την ιστορική συμφωνία.

Η αρμόδια επίτροπος Neelie Kross είπε χαρακτηριστικά ότι οι Αρχές προστασίας του ανταγωνισμού θα πρέπει να εξετάζουν συμφωνίες όπως αυτή στην οποία «η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξη κλειστού λογισμικού διαχείρισης βάσεων δεδομένων επιχειρεί να εξαγοράσει την μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού βάσεων δεδομένων ανοικτού κώδικα».

Το πιθανότερο είναι ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επισημάνει πιθανές ανησυχίες και θα δώσει την ευκαιρία στις εμπλεκόμενες εταιρείες να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές εντός 90 ημερών πριν δώσει την απαραίτητη έγκρισή της. Η Επιτροπή έχει κάνει σαφές ότι μια τέτοια συμφωνία δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και μειωμένες επιλογές για τους καταναλωτές.

Νωρίτερα φέτος, η Oracle κατέληξε σε συμφωνία με την Sun μετά την προσφορά 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της (5,71 δισ. ευρώ). Η Oracle μάλιστα εκτιμά ότι θα αποσβέσει το κόστος της σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια χάρη στην πολύτιμη Java.

Διαβάστε περισσότερα για την συμφωνία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024