Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Google επιχειρεί να πείσει και τους Ευρωπαίους εκδότες

Το Google επιχειρεί να πείσει και τους Ευρωπαίους εκδότες

Την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εκδοτών στο εγχείρημά του να ψηφιοποιήσει τα βιβλία τους χωρίς να θίξει τα δικαιώματά τους επιχειρεί να αποκαταστήσει το Google. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να παραχωρήσει δύο

Την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εκδοτών στο εγχείρημά του να ψηφιοποιήσει τα βιβλία τους χωρίς να θίξει τα δικαιώματά τους επιχειρεί να αποκαταστήσει το Google. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να παραχωρήσει δύο θέσεις στο Μητρώο που θα επιβλέπει το πρότζεκτ Google Books, μια για τους εκδότες και μια για τους συγγραφείς από την Ευρώπη. Επίσης, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθειά του να ελέγχει επιτυχώς ότι δεν θα αναγράφει ως εξαντλημένα (out-of-print) βιβλία στις ΗΠΑ που εκδόθηκαν αρχικά σε κάποια ευρωπαϊκή γλώσσα και αργότερα στην αγγλική. Οι Ευρωπαίοι εκδότες είχαν εκφράσει την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τις πωλήσεις τους.

Η επίμαχη συμφωνία αποτελεί τρέχον αντικείμενο εξέτασης και από την Κομισιόν, σε ότι αφορά στις επιπτώσεις της στους ευρωπαίους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντως, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθεί το Google στις ΗΠΑ, η εταιρεία σκανάρει Ευρωπαϊκά βιβλία 150 και πλέον ετών προκειμένου να αποφύγει την καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα για την πολυσυζητημένη συμφωνία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024