Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Intel αρνείται να πληρώσει 1,06 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.

Η Intel αρνείται να πληρώσει 1,06 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.

Σε σημαντικά λάθη και παραλείψεις αποδίδει η Intel το «δυσανάλογα υψηλό» πρόστιμο, 1,06 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλλε τον Μάιο του 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για κατάχρηση της δεσπό

Σε σημαντικά λάθη και παραλείψεις αποδίδει η Intel το «δυσανάλογα υψηλό» πρόστιμο, 1,06 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλλε τον Μάιο του 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά τσιπ. Τώρα, στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο για να ανατρέψει την «εσφαλμένη» απόφαση.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Intel ζητά την ανατροπή της απόφασης ή την μείωση του προστίμου. Όπως υποστηρίζει, η Επιτροπή δεν παρουσίασε ικανά επιχειρήματα για τα όσα ισχυρίστηκε σχετικά με την χρήση αθέμιτων μέσων με τα οποία κατηγορήθηκε και κρίθηκε ότι εξοστράκισε την AMD από την αγορά.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης

Η Ε.Ε. υποχρέωσε την Intel να σταματήσει τις πρακτικές αυτές, όπως την χορήγηση σημαντικών εκπτώσεων στους κατασκευαστές Acer, Dell, Hewlett Packard, Lenovo και NEC, υπό την προϋπόθεση να αγοράζουν όλα τα τσιπ τους από την ίδια ή για να σταματήσουν να διαθέτουν ή να καθυστερήσουν τη διάθεση υπολογιστών με επεξεργαστές της AMD.

H Intel αντιτείνει ότι, την επίμαχη περίοδο 2002-2007, η AMD αύξησε το μερίδιο και τα κέρδη της ενώ, όποτε δεν το πέτυχε, δεν ευθυνόταν εκείνη για αυτό, αλλά οι εγγενείς αδυναμίες της ανταγωνιστικής εταιρείας. Τέλος, η Intel υποστηρίζει ότι, παραβιάστηκαν τα δικαιώματά της κατά την ακρόαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς δεν της επιτράπηκε να απαντήσει σε κατηγορίες που προστέθηκαν τον Ιούλιο του 2008 και η Επιτροπή δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά της να απαιτήσει κάποια έγγραφα από την AMD που έκρινε ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην έρευνά της.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο δεν έχει προς το παρόν ορίσει την ημερομηνία που θα εκδικαστεί η έφεση της Intel.

Πηγή: Associated Press

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024