Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάζοντας στο Σπίτι με το SchoolBook

Διαβάζοντας στο Σπίτι με το SchoolBook

H εταιρεία Ματζέντα παρουσίασε το εκπαιδευτικό λογισμικό SchoolBook με το οποίο μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου αλλά και Δημοτικού σχολείου μελετούν, συντάσσουν εργασίες και συνεργάζονται με τους συμμαθητέ

H εταιρεία Ματζέντα παρουσίασε το εκπαιδευτικό λογισμικό SchoolBook με το οποίο μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου αλλά και Δημοτικού σχολείου μελετούν, συντάσσουν εργασίες και συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους, συνομιλώντας διαδικτυακά…

Μέσα από την εφαρμογή, ο μαθητής μπορεί να ανοίξει και να διαβάσει σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία που έχει εκδώσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μπορεί να επέμβει στις σελίδες τους, να τις εκτυπώσει, να κρατήσει σημειώσεις επάνω τους και άλλα. Παράλληλα, μπορεί να αναζητήσει σχετικές πληροφορίες στην συνδεδεμένη εγκυκλοπαίδεια και στο λεξικό της Ματζέντα, να μεταφράσει λέξεις από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα ή αντίστροφα. Μπορεί τέλος, να κάνει chat με τους συμμαθητές του που είναι επίσης συνδεδεμένοι στο Δίκτυο μέσω του SchoolBook.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του SchoolBook

Δείτε βίντεο (σας προτείνουμε να τα προβάλλετε σε πλήρη οθόνη) από τη χρήση του SchoolBook και απευθυνθείτε στην Ματζέντα για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 3303920, και 210 3303965.

Δείτε πώς ο μαθητής μπορεί να επιλέξει ένα μάθημα, να ανοίξει το αντίστοιχο ηλεκτρονικό βιβλίο, να το διαβάσει αλλά και να σημειώσει πάνω σε αυτό.

Δείτε πώς ο μαθητής δημιουργεί μία εργασία και πώς αυτή ανοίγει για επεξεργασία

Δείτε πώς ο μαθητής αναζητά λέξεις στη βάση δεδομένων τής ελληνικής γλώσσας

Δείτε μία συζήτηση δύο συμμαθητών.
Καθώς ο μαθητής συνδέεται στο SchoolBook, δηλώνει το σχολείο, την τάξη και το τμήμα στο οποίο ανήκει. Το SchoolBook αυτομάτως δημιουργεί στον ειδικό διακομιστή που λειτουργεί για αυτό το σκοπό, ένα chat room για τους μαθητές τού ίδιου τμήματος και τους συνδέει μεταξύ τους ώστε να μπορούν να επικοινωνούν.Καθώς οι μαθητές «κάνουν τα μαθήματά τους», μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, καθώς ένας μαθητής εργάζεται ανοίγοντας ηλεκτρονικά βιβλία, δημιουργώντας έγγραφα εργασιών κ.λπ., το SchoolBook αυτόματα ενημερώνει τους συμμαθητές του για τις κινήσεις του ωθώντας έτσι και άλλους να εργαστούν και αυτοί ανάλογα.
Αυτού του είδους η επικοινωνία είναι προαιρετική και κανένα προσωπικό δεδομένο δεν μεταδίδεται μέσω διαδικτύου με κανέναν τρόπο.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024