Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Vodafone 360 κόντρα στο App Store και το Android Marketplace

Vodafone 360 κόντρα στο App Store και το Android Marketplace

Τη σουίτα υπηρεσιών που θα αντικαταστήσει το Vodafone Live παρουσιάζει ο όμιλος Vodafone στην Ελλάδα και επτά ακόμα ευρωπαϊκές χώρες την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Τη σουίτα υπηρεσιών που θα αντικαταστήσει το Vodafone Live παρουσιάζει ο όμιλος Vodafone στην Ελλάδα και επτά ακόμα ευρωπαϊκές χώρες την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Με το Vodafone 360 η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισέρχεται στα χωράφια των Apple και Google αφού με το διαδικτυακό κατάστημά της φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το App Store και το Android Marketplace.

Επισκεφτείτε το Vodafone360.com

To βίντεο της διαφήμισης της Vodafone

Τα πρώτα κινητά

Ένα από τα πρώτα κινητά τηλέφωνα στα οποία θα γίνει η επίδειξη του Vodafone 360 είναι το (εικονιζόμενο) H1 από την Samsung -θα ακολουθήσει ένα ακόμα κινητό από την Samsung. Το Vodafone 360 H1 έχει μεγάλη οθόνη 3.5 ιντσών, αφής (και συγκεκριμένα multitouch), τεχνολογίας OLED, και εξαιρετικά μεγάλη μνήμη 16GB, υποστηρίζει WiFi, έχει αυτονομία για 400 λεπτά ομιλίας (σε 3G) και κάμερα 5 Mpixel. Βασίζεται στην πλατφόρμα του ανοικτού λειτουργικού συστήματος LiMo (για περισσότερα, επισκεφτείτε το LiMo Foundation).

Στην επίσημη πρώτη θα είναι επίσης διαθέσιμα τέσσερα smartphone Nokia Symbian με το Vodafone 360 και μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα σε περισσότερα από 100 ακόμα δημοφιλή τηλέφωνα. Τους επόμενους μήνες, η Vodafone θα διαθέσει την υπηρεσία σε ευρύτερη γκάμα τηλεφώνων και λειτουργικών συστημάτων.

Κοινωνική δικτύωση από το κινητό

Η νέα σουίτα διαδικτυακών εφαρμογών/υπηρεσιών της Vodafone απευθύνεται στους μανιώδεις της κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν το Vodafone 360 θα μπορούν με ένα άγγιγμα στην οθόνη αφής να βλέπουν όλους τους φίλους τους που είναι οnline στο Δίκτυο (σε χάρτη και με τις μεταξύ τους διασυνδέσεις) και τα status update που στέλνουν ανά πάσα στιγμή για παράδειγμα στο Facebook (και αργότερα στο twitter και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες). Θα μπορούν να απαντήσουν άμεσα με IM, να ανεβάσουν φωτογραφίες, να κατεβάσουν μουσική ή να παρακολουθήσουν βίντεο που μεταδίδεται ζωντανά με τεχνολογία ροής (streaming).

Μάλιστα, η Vodafone φέρεται να ανοίγει διαδικτυακό δισκοπωλείο με τραγούδια που δεν φέρουν κλείδωμα DRM.

Όλα στο Vodafone360.com, πλούσιες εφαρμογές

Ενδιαφέρον είναι ότι οι φωτογραφίες αποκτούν αυτόματα βασικές ετικέτες, όπως ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία, αποστέλλονται και αποθηκεύονται στο Vodafone360.com, ενώ παραχωρείται ασφαλής πρόσβαση σε «φίλους». Μπορούν επίσης να εμπλουτίσουν τις λειτουργίες του κινητού τους τηλεφώνου με νέες εφαρμογές από το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Vodafone. Στο σημείο αυτό μάλιστα η Vodafone θα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού ό,τι αγοράζουν οι συνδρομητές θα χρεώνεται στον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας (δεν θα απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας). Αρχικά, το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Vodafone θα έχει 1.000 εφαρμογές, 60 από τις οποίες ελληνικής ανάπτυξης (είχε προηγηθεί developer event στις 11 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 70 προγραμματιστών). Μάλιστα, η Vodafone θα διεξάγει διαγωνισμό στην Ευρώπη για τις καλύτερες εφαρμογές στην πλατφόρμα της με έπαθλα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Επαφές σε ένα ευρετήριο

Μια από τις προκλήσεις στις οποίες απαντά η Vodafone με το 360 είναι η συγκέντρωση όλων των επαφών (τηλεφωνικές και διαδικτυακές) των χρηστών/συνδρομητών σε ένα ευρετήριο. Για παράδειγμα, συγκεντρώνει και συγχρονίζει (όποτε απαιτείται) στο κινητό όλες τις επαφές από το Facebook, το MSN Messenger και το Google Talk. Επίσης, όλα τα e-mail αποστέλλονται την ώρα της λήψης τους απευθείας στο Vodafone 360 και από εκεί στο κινητό.

Το λανσάρισμα γίνεται παράλληλα σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία, με τα πρώτα κινητά Vodafone 360 να κυκλοφορούν πριν τα Χριστούγεννα. Το 2010 θα ακολουθήσουν οι Τουρκία, Ινδία, Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία και οι Γαλλία, Ρωσία και Αυστραλία.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024