Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξημένες οι Καταγγελίες για Παράνομο Περιεχόμενο

Αυξημένες οι Καταγγελίες για Παράνομο Περιεχόμενο

Περισσότερες από 700 καταγγελίες υποβλήθηκαν το 2008 στην SafeLine, την Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο -σημειώνοντας αύξηση 75% σε σχέση με το 2007.

Περισσότερες από 700 καταγγελίες υποβλήθηκαν το 2008 στην SafeLine, την Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο -σημειώνοντας αύξηση 75% σε σχέση με το 2007. Οι περισσότερες από τις καταγγελίες αφορούσαν στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων, την οικονομική εξαπάτηση αλλά και την εξύβριση, ενώ σημαντικός αριθμός αφορούσαν τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης, facebook, YouTube, hi5, MySpace κ.ά.

Η SafeLine είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή που λαμβάνει καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα στο Ίντερνετ -παιδική κακοποίηση ή εκμετάλλευση, βία, ρατσισμό, ξενοφοβία και ό,τι αντιβαίνει στην ελληνική νομοθεσία. Αποτελεί μέλος ενός οργανισμού παγκόσμιας εμβέλειας, του InHope, τον Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου που προσπαθεί να απομακρύνει το παράνομο περιεχόμενο από το Διαδίκτυο.

Πώς υποβάλλονται οι καταγγελίες;

Ο χρήστης που εντοπίζει το υλικό που θεωρεί ότι είναι παράνομο μπορεί να το καταγγείλει ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα της SafeLine, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο report@safeline.gr, είτε τηλεφωνικά, καλώντας στο 2810391615, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, (γράφοντας στο μήνυμα “Safeline”, κενό, την καταγγελία και αποστολή στο 54260 με χρέωση απλού μηνύματος), αλλά και ταχυδρομικά στη διεύθυνση Safenet, Στουρνάρη 63, Τ.Κ. 104 32.

Τι θα κάνει η SafeLine;

Εξειδικευμένη ομάδα της SafeLine εξακριβώνει αν όντως το περιεχόμενο που κατήγγειλε ο χρήστης είναι παράνομο. Εφόσον η απάντηση είναι θετική η καταγγελία προωθείται στην Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ποινική δίωξη των υπευθύνων αλλά και για την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου από το Διαδίκτυο.

Η διαδικασία υποβολής μιας καταγγελίας χαρακτηρίζεται από απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα που σημαίνει πως ο καταγγέλων, εφόσον δεν επιθυμεί να φανεί η ταυτότητά του, μπορεί να αποκρύψει τα στοιχεία του και έτσι να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη SafeLine;

H Ανοικτή Γραμμή SafeLine ιδρύθηκε το 20003 από το επονομαζόμενο Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης για το Περιεχόμενο του Διαδικτύου SafeNet (δηλαδή μια ένωση των ελλήνων ISP), τη Forthnet, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και τεχνολογίας (ΙΤΕ) και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Χρηματοδοτείται από το ΙΤΕ και το SafeNet, από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Safer Internet Plus ενώ συνεργάζεται επίσης με τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024